Σε δημοπρασία η Mercedes-Benz του Αλέξανδρου Ωνάση

Σε δημοπρασία η Mercedes-Benz του Αλέξανδρου Ωνάση

Έτοιμη να αλλάξει για ακόμα μια φορά χέρια είναι η Mercedes-Benz του Αλέξανδρου Ωνάση, η οποία βγαίνει στο «σφυρί», αναζητώντας μια φιλόξενη στέγη όπου θα απολαμβάνει όλες τις ανέσεις, όπως επιτάσσει το μοναδικό παρελθόν της.

Πρόκειται για μία Mercedes-Benz 250, η οποία πάτησε για πρώτη φορά ελληνικό έδαφος στις 29 Απριλίου του 1972, μετά τις πιέσεις που άσκησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στον γιο του, ώστε να αποκτήσει ένα ασφαλές όχημα.

Τα χρόνια πέρασαν, με τη λάμψη του sedan να σβήνει κάτι στο οποίο συνέλαβε το γεγονός ότι επί πολλά χρόνια είχε αφεθεί στη μοίρα της σε ένα υπόστεγο στο Ανατολικό Αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

Η Mercedes είχε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στον κ.Γιάννο Γραμματίδη ο οποίος επιμελήθηκε της ανακατασκευής του αυτοκινήτου στη Γερμανία.

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με πρωταγωνιστή αυτό το τετράτροχο στολίδι, αποτελεί μια νέα δημοπρασία που διεξάγεται από πλατφόρμας διαδικτυακών πλειστηριασμών και εκπνέει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

Κάτω από το μακρύ καπό του sedan δεσπόζει ένας ατμοσφαιρικός σε σειρά βενζινοκινητήρας 2,5 λτ. ο οποίος παράγει 128 ίππους και συνεργάζεται με ένα 4τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το αμάξωμα της 250 είναι βαμμένο στο κομψό χρώμα Dark Blue Metallic, με το εσωτερικό να διανθίζεται από δερμάτινες επενδύσεις σε Alpine White. Ξεχωριστές στιλιστικές πινελιές δίνουν οι ξύλινες επενδύσεις στο ταμπλό, όπως και κάποιες μαύρες λεπτομέριες.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο συνοδεύεται από μία ελληνική σημαία, καλύμματα πινακίδων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, φωτογραφίες που δείχνουν τον Αλέξανδρο Ωνάση να κάθεται πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, αλλά και κάθε είδους άλλο στοιχείο που επιβεβαιώνει το παρελθόν της.

Πηγή: carandmotor.gr

Share this post