Σε άρνηση ο Μπάιντεν για το χάος της Καμπούλ

Σε άρνηση ο Μπάιντεν για το χάος της Καμπούλ

Τραγική απάντηση στον Τζορτζ Στεφανόπουλος (Βίντεο)

Πολλές αντιδράσεις στα social media αλλά και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης προκάλεσε η απάντηση του προέδρου Μπάιντεν στο πλαίσιο συνέντευξης του στο ABC για τα πρόσφατα γεγονότα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

O αμερικανός πρόεδρος κλήθηκε από τον γνωστό δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλος να σχολιάσει τις εικόνες με τους απελπισμένους Αφγανούς που επέλεξαν να κρεμαστούν από το αμερικανικό αεροσκάφος στο αερδρόμιο της Καμπούλ προκειμένου να διαφύγουν από τους Ταλιμπάν με αναπόφευκτο αποτέλεσμα να βρεθούν στο κενό όταν αυτό απογειώθηκε.

«Αυτό ήταν τέσσερις μέρες πριν, πέντε μέρες πριν», είπε ο Μπάιντεν για τα τρομερά βίντεο που, σημειωτέον, δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Ο Στεφανόπουλος αρκέστηκε να τον ξαναρωτήσει: «Πότε πιστεύετε ότι είδαμε για πρώτηφορά αυτές τις εικόνες;»

Σημειώνεται ότι από την Κυριακή, συνολικά 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ταλιμπάν και του ΝΑΤΟτη χώρα.

Οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν είτε από πυρά είτε σε ποδοπατήματα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των Ταλιμπάν και κάλεσε τους ανθρώπους, οι οποίοι εξακολουθούν να συνωστίζονται στις πύλες του αεροδρομίου να επιστρέψουν στα σπίτια τους αν δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ταξιδέψουν.

«Δεν θέλουμε να πειράξουμε κανέναν στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

ΠΗΓΗ:  HELLAS JOURNAL

Share this post