Σχέδιο επιστροφής

Σχέδιο επιστροφής

Του Ανδρέα Λόρδου, 

υποψηφίου Δημάρχου Αμμοχώστου

Το όραμα και σχέδιο μου για την Αμμόχωστο συνοψίζεται στην επιστροφή μας. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει μια γνήσια φωνή της πόλης, της επιστροφής. Η απομάκρυνση των αμετανόητων κομμάτων είναι το πρώτο και το πιο δύσκολο βήμα για την επιστροφή γενικά.
Επιστροφή στην πόλη μας, ο πρώτος σκοπός. Για να πάμε εκεί πρέπει να διασχίσουμε την θάλασσα της υποκρισίας των κομμάτων, που έχουν αρνηθεί την πόλη μας όταν μας την έδιναν υπο ΕΚ Διοίκηση, με τα φώτα αναμμένα και τα πράγματα μας μέσα, και δέκα φορές έκτοτε.
Με την φωνή μας ξεκλειδωμένη, θα εξασκήσουμε τεράστια λαική πίεση στον ΟΗΕ, ο οποίος συμπεριφέρεται ”πολιτικά” και δεν εξαρθρώνει τις προσπάθειες Οζερσάι. Θα υποχρεωθεί ο ΟΗΕ να μας φέρει στο τραπέζι, αυτό που άλλοι έστρωσαν και άλλοι έκατσαν.

 


Στο τραπέζι, το δεύτερο θέμα είναι επιστροφή στις περιουσίες μας. Με κάθε νόμικο εργαλείο και μέσο γενικά, με διπλωματικές πιέσεις σε κάθε μια απο τις χώρες του ΟΗΕ, θα πολεμήσω για την κάθε μια περιουσία. Το Ψήφισμα 550 επιστρέφει την περίκλειστη και την μισή πόλη. Το 789 την υπόλοιπη, και τα χωριά της Επαρχίας. Αρκούν αυτά για όσους επιστρέφουν. Όσοι δεν επιθυμούν για τον οποιοδήποτε σεβαστό λόγο να επιστρέψουν, δεν πρέπει να είναι εγκλωβισμένοι. Θα τους εκπροσωπήσω σθεναρά για να μπορέσουν να ανταλλάξουν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα με κυβερνητική γή υπο τον έλεγχο της Δημοκρατίας.
Θα ενεργήσω για να στελεχωθεί στιβαρή νομική ομάδα εντός του Δήμου προς εξοικονόμηση πόρων και για να κινούμαστε μαζί, με ασφάλεια. Κανένα σπίτι δεν θα χαθεί για λόγους πολεοδομικούς, νομικούς.
Με την περιουσία μας να τυγχάνει νομικού σχεδιασμού και με τον Δήμο Αμμοχώστου να οδηγεί τις εξελίξεις, θα καλεστούμε όσοι επιστρέφουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, που αποτελεί το τρίτο θέμα.
Για αυτό χρειάζεται συσπείρωση της κοινωνίας σε ένα οργανωτικό σχήμα το οποίο είχαμε το 1960. Την Συντονιστική Επιτροπή Αμμοχώστου. Αυτή ήταν οι εξέχοντες σε κάθε κλάδο της πόλης. Βιομήχανοι, έμποροι, λόγιοι. Αυτοί έβλεπαν μπροστά, έδιναν εισηγήσεις για το μέλλον. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσιζε, με καλή σχέση μεταξύ των δύο.
Η κατευθυνσή  μου θα είναι η επιστροφή στο παρελθόν: η επανασύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Αμμοχώστου, την οποία χάσαμε λόγω των κομμάτων την δεκαετία του 1980. Έκτοτε τα Δημοτικά Συμβούλια σταδιακά έστρεψαν το βλέμμα έξω, στα κόμματα με τα πολλά συμφέροντα τους, και χάθηκε η εσωτερική ενότητα που τόσο ζητούμε όλοι όσοι υπηρετούμε την πόλη μας.
Με όλα τα πιο πάνω, επιστρέφουμε και τελειώνουμε την ιστορία αυτή. Γυρίζουμε σελίδα. Το πρώτο βήμα είναι να κερδίσουμε τις Εκλογές αυτές, μαζί.

*Σήμερα στις 2μμ θα προβληθεί  στο ΡΙΚ τηλεοπτικό Debate Υποψηφίων Δημάρχων  Αμμοχώστου. 

Share this post