Σακελλαροπούλου: Πολύ σημαντικό το έργο της Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα

Σακελλαροπούλου: Πολύ σημαντικό το έργο της Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα

Το εργαστήριο της  Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα στην Κύπρο (CMP) επισκέφθηκε  η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη  Σακελλαροπούλου. 

Μετά την  ενημέρωσης της , η κυρία  Σακελλαροπούλου δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο της Επιτροπής και εξέφρασε την ελπίδα να επιταχυνθεί το έργο της , ώστε οι συγγενείς των αγνοουμένων να λάβουν σαφέστερη εικόνα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

«Είναι ένα θέμα που μου ήταν γνωστό, έχω συναντήσει την Επιτροπή Αγνοουμένων και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το έργο του εργαστηρίου είναι πάρα πολύ σημαντικό, το δικαίωμα των ανθρώπων να γνωρίζουν την τύχη των δικών τους και να έχουν μία ταφή, να ξέρουν πού βρίσκονται. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, λοιπόν, το έργο της Επιτροπής και πολύ δύσκολο. Έχουν περάσει ήδη σχεδόν 50 χρόνια», είπε η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε  πραγματικά εξαιρετική την δουλειά που κάνουν οι νέοι επιστήμονες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που συνεργάζονται, και σημείωσε: ” Γιατί αυτό αφορά και τις δύο κοινότητες και υπάρχουν και Ελλαδίτες ανάμεσά τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, λοιπόν, και δείχνει πόσο μπορούν οι κοινότητες να συνεργαστούν, όταν πρόκειται για ένα τόσο -όχι επιστημονικό μόνο- αλλά καθαρά ανθρωπιστικό έργο, που γίνεται και δείχνει και την τεράστια σημασία του”. 

 

Share this post