Ρώσος Πρέσβης: Ένας διπλωμάτης οφείλει να είναι πάνω απ’ όλα πατριώτης

Ρώσος Πρέσβης: Ένας διπλωμάτης οφείλει να είναι πάνω απ’ όλα πατριώτης

Ένας διπλωμάτης οφείλει να είναι πάνω απ΄ όλα πατριώτης, ανέφερε ο Ρώσος Πρέσβης στη Λευκωσία Στανισλάβ Οσάτσι στο διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο «Επιστημονική διάσταση των διεθνών σχέσεων: κρατική, δημόσια και οικονομική διπλωματία», που ήταν αφιερωμένο στην Ημέρα του Διπλωμάτη και την Ημέρα της Επιστήμης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας, ο Ρώσος Πρέσβης είπε ότι ένας διπλωμάτης πρέπει να είναι ένα ευπροσάρμοστο άτομο, άριστος στο γράψιμο, μάγος των λέξεων και, πάνω απ΄όλα, πατριώτης της χώρας του.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και επιστημονικών γνώσεων μεταξύ εκπροσώπων των διπλωματικών αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιστημόνων και νέων στις διεθνείς σχέσεις.

Τα κύρια θέματα της ειδικής συνόδου ήταν η κρατική διπλωματία, η δημόσια διπλωματία, η διεθνής οικονομική ανάπτυξη, η διεθνής επιχειρηματική συνεργασία, το διεθνές δίκαιο και η ψηφιακή διπλωματία.

Διοργανωτές και συνεργάτες της εκδήλωσης ήταν η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Σπίτι Συμπατριωτών Μόσχας, η Λέσχη Νέων Ρώσων Συμπατριωτών στην Κυπριακή Δημοκρατία, το Συμβούλιο Συντονισμού Νέων της Μεγάλης Βρετανίας, η Διεθνής Πύλη Νέων Kalinka.

Share this post