Ρωσίδα νοσοκόμα καταγγέλλει βιασμούς από Ρώσους αξιωματικούς στην Ουκρανία

Ρωσίδα νοσοκόμα καταγγέλλει βιασμούς από Ρώσους αξιωματικούς στην Ουκρανία

Σοκαρστηκές καταγγελίες για βιασμούς και κακοποίηση πολλών γυναικών, που στάλθηκαν στο μέτωπο της Ουκρανίας ως ιατρικό προσωπικό και νοσοκόμες από ανωτέρους τους, Ρώσους αξιωματούχους του στρατού φέρνει στο φως η New York Post και άλλα ξένα μέσα.

Μία από αυτές  περιέγραψε πώς οι Ρώσοι στρατιωτικοί υποχρέωναν τις γυναίκες γιατρούς και νοσηλεύτριες να γίνουν «σύζυγοι πεδίου» – να τους υπηρετούν δλδ σεξουαλικά – και όσες αρνούνται αντιμετώπιζαν φρικτή κακομεταχείριση.

Η ίδια, επειδή στην εκπαίδευση είχε αρνηθεί τις πιεστικές προτάσεις ενός συνταγματάρχη, υποχρεώθηκε να κοιμάται έξω από την μονάδα της, στην άκρη ενός δρόμους υπό συνθήκες πολικού ψύχους. Τελικά, επειδή δεν υπέκυψε, στάλθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου ως αντίποινα.

Η νοσοκόμα αναφέρει σοκαριστικά περιστατικά όπως όταν ένας αξιωματικός, όντας μεθυσμένος, πυροβόλησε τη «σύζυγο του σεξ» του, μια γιατρό , την οποία άφησε ανάπηρη. Πριν από αυτό, συνήθιζε να την χτυπάει, ακόμα και δημοσίως.

Νωρίτερα, επειδή φοβόταν ότι θα γύριζε από το μέτωπο έγκυος, η γιατρός, η οποία ήταν παντρεμένη, τηλεφώνησε στον σύζυγό της και τους εξομολογήθηκε τι συμβαίνει στη διμοιρία της και την σεξουαλική κακοποίηση από τον αξιωματικό. 

Η ιατρική διμοιρία στην οποία συμμετείχε η νοσοκόμος, περιλάμβανε επτά γυναίκες ηλικίας 23 έως 38 ετών, πολλές από αυτές παντρεμένες.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, καθεμία από αυτέ πιέστηκε να «εξυπηρετήσει» έναν ή περισσότερους αξιωματικούς. 

Η ίδια επέστρεψε από το πεδίο της μάχης με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πέρασε δύο μήνες σε πρόγραμμα αποκατάστασης, παίρνει αντικαταθλιπτικά ενώ ακόμα υποφέρει από συνεχείς εφιάλτες και κρίσεις πανικού. 

Πηγή: skai.gr /ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Share this post