Ρωσία: «Εξαφανίστηκε» ο υπουργός Άμυνας Σ. Σοϊγκού

Ρωσία: «Εξαφανίστηκε» ο υπουργός Άμυνας Σ. Σοϊγκού

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης παρατήρησαν ότι έχει εξαφανισθεί από τον δημόσιο χώρο ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Για τελευταία φορά εθεάθη στις 11 Μαρτίου κατά την απονομή κρατικών βραβείων σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας  έχει να εμφανισθεί δημόσια 12 μέρες από τις 28 όταν άρχισε ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας.   

 Η ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας Agenstvo, αναφέρει ότι έως τις 11 Μαρτίου ο Σοϊγκού εμφανίζονταν στις ειδήσεις καθημερινά. Την εξαφάνιση του Σοϊγκού παρατήρησε για πρώτη φορά ο δημοσιογράφος του ιστότοπου Mediazona, Ντμίτρι Τρεσάνιν. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι – ερευνητές επικαλούμενοι άτομα από το περιβάλλον του Σοϊγκού γράφουν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του. 

 Εκτός των άλλων, τα εν λόγω μέσα μεταδίδουν ότι από τις ειδήσεις έχει εξαφανιστεί και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ. Για εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος δεν έχει μεταδοθεί τίποτα από τις 11 Μαρτίου, όταν μεταδόθηκε η είδηση για τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ, γράφει ο ιστότοπος Agenstvo. 

 Πηγή: ΑΜΠΕ (με πληροφορίες από την ρωσική υπηρεσία της DW) 

Share this post