Ρεθύμνης Ευγένιος: «Η Γέννηση του Χριστού να απομακρύνει  το φόβο, την απόγνωση και τη σκληρότητα από τις ανθρώπινες καρδιές»

Ρεθύμνης Ευγένιος: «Η Γέννηση του Χριστού να απομακρύνει  το φόβο, την απόγνωση και τη σκληρότητα από τις ανθρώπινες καρδιές»

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Χθες ,  25η Δεκεμβρίου 2020, Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης.

Οι ακολουθίες τελέσθηκαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας, τα οποία οι παριστάμενοι τήρησαν με καρτερικότητα και υπομονή, εκφράζοντας έτσι τόσο την χαρά του πληρώματος της Εκκλησίας για το άνοιγμα των ναών στους πιστούς κατά τη μεγάλη αυτή ημέρα όσο και τη βούληση όλων, με πνεύμα υπακοής στην Εκκλησία και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, να συμβάλουν στην υπέρβαση αυτής της σκληρής δοκιμασίας που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ενώ στο τέλος της ο Επίσκοπός  Ευγένιος ευχήθηκε σε όλους “η Γέννηση του Χριστού να φέρει στον κόσμο την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη που θα απομακρύνουν το φόβο, την απόγνωση και την αναισθησία και σκληρότητα από τις ανθρώπινες καρδιές”.

Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αναπέμμθηκε  ειδική δέηση «διά την προστασίαν εκ της λοιμικής νόσου του κορωνοϊού».

 

Share this post