Ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας με 83 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα

Ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας με 83 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα

Ο μεγαλύτερος αριθμός από την εκδήλωση της πανδημίας στην Κύπρο

Η πιο άσχημη μέρα στην Κύπρο από την εμφάνιση  του COVID19 ήταν η σημερινή , καθώς καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων.  Αρχικά ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε 62 , ενώ αργότερα προστέθηκαν άλλα 21 , με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φθάσει τα 83.  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 21 νέα περιστατικά εντοπίστηκαν κυρίως στη Λεμεσό όπου φαίνεται να υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης. 

Το απόγευμα , πριν ανακοινωθούν τα 62 κρούσματα, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε δήλωση του ανέφερε:

“Μόλις έχω ενημερωθεί για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ των τελευταίων 24 ωρών, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα το απόγευμα, και επιθυμώ να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για την άκρως ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα για την ανοδική τάση που παρατηρείται.

Η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας τα τελευταία 24ωρα, μάς υποχρέωσε να επεκτείνουμε τα περιοριστικά μέτρα, και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωσή τους, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, εξέλιξη την οποία απευχόμαστε.

Απευθύνω και πάλιν θερμή έκκληση στους πολίτες και ζητώ τη συνεργασία τους, ώστε η κατάσταση να παραμείνει σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να αποτρέψουμε τη δημιουργία μη αναστρέψιμων συνθηκών, που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία συμπολιτών μας.

Έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συγκάλεσα εκτάκτως την Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα για αύριο στις 10.30 π.μ., για ανασκόπηση των τελευταίων δεδομένων και συζήτηση τρόπων χειρισμού της κατάστασης όπως διαμορφώνεται, υπό το φως των νέων ανησυχητικών δεδομένων”.

Share this post