“Ύποπτη απάτη” Λαβρόφ με νέα διπλωματικά διαβατήρια για να παρακαμθούν οι κυρώσεις της Δύσης

“Ύποπτη απάτη” Λαβρόφ με νέα διπλωματικά διαβατήρια για να παρακαμθούν οι κυρώσεις της Δύσης

Προορίζονται για  κορυφαίους αξιωματούχους του Πούτιν, τους κατασκόπους και τις συζύγους τους.  

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών- επικεφαλής του οποίου είναι ο Σεργκέι Λαβρόφ – δεν έχει περισσότερους από 15.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων μόνο ένας στους τρεις πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για να μπει στην διπλωματική αποστολή.

 

Τι δείχνει έκθεση αντιπολιτευόμενου μέσου ενημέρωσης

Μια έκθεση του αντιπολιτευόμενου μέσου ενημέρωσης SOTA ανέφερε ότι σύμφωνα με τους ρωσικούς νόμους οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασφαλείας FSB – του μεγαλύτερου διαδόχου της KGB \ – πληρούν τις προϋποθέσεις για διπλωματικά διαβατήρια, όταν βρίσκονται σε ξένες αποστολές.

Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της FSO, μιας υπηρεσίας προστασίας που φυλάει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ

Οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς μπορούν όλοι να διεκδικήσουν τα διαβατήρια υψηλού κύρους, με τα οποία μπορούν να επιταχύνουν τα ταξίδια τους και να αποφύγουν την έκδοση βίζας σε ορισμένες χώρες.

Οι σύζυγοι μπορούν επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά το ίδιο ισχύει και για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται για τη γραφειοκρατία του Κρεμλίνου.

Πρωτοφανής εντολή για διαβατήρια μετά τις κυρώσεις

Η Daily Mail σημειώνει πως η νέα εντολή του υπουργείου Εξωτερικών έρχεται εν μέσω πρωτοφανών κυρώσεων από τη Δύση που περιορίζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές πολλών ανθρώπων της ρωσικής ελίτ.

«Γιατί το υπουργείο Εξωτερικών χρειάζεται 175.000 [διπλωματικά διαβατήρια] όταν ο αριθμός των υπαλλήλων σύμφωνα με διάφορες πηγές δεν υπερβαίνει τις 15.000, εκ των οποίων μόνο το ένα τρίτο είναι διπλωμάτες;», διερωτήθηκε η SOTA

Η υποψία είναι ότι τα διαβατήρια αυτά θα χρησιμοποιηθούν από Ρώσους αξιωματούχους και κατασκόπους που αναζητούν πρόσβαση στη Δύση.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα: «Το ερώτημα είναι – πού σχεδιάζουν να πάνε;».

Σημειώνεται πως η ΕΕ έχει απαγορεύσει στους κατόχους ρωσικών διπλωματικών διαβατηρίων να λαμβάνουν αυτόματες βίζες πολλαπλών εισόδων ενώ από εδώ και στο εξής θα αποτυπώνει επίσης τα δακτυλικά αποτυπώματα των χρηστών.

Πηγή: in.gr

Share this post