“Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος

“Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος

Ο γνωστός τραγουδοποιός γιορτάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα γενέθλια του

Ο Διονύσης Σαββόπουλος δίνει μια ενδιαφέρουσα μουσική συνέχεια στη συναυλία “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” που πρωτοπαρουσιάστηκε στις παλιές φυλακές του Γεντί Κουλέ, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου τον Ιούνιο του 2022 με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Για μία και μόνη βραδιά, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και τραγουδοποιός θα επαναλάβει τα αγαπημένα κομμάτια της παράστασης “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.                                                                                           

Πρόκειται για μία αναθεωρημένη και συμπληρωμένη εκδοχή της προηγούμενης συναυλίας, αυτή τη φορά με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, έτσι ώστε και το κοινό της Αθήνας να μπορέσει να παρακολουθήσει αυτό το δίωρο μουσικό ταξίδι της καινούργιας σαββοπουλικής πλεύσης.

Περιγράφοντας ο ίδιος ο Σαββόπουλος το πρόγραμμα αναφέρει ότι: “…στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου. Τους ευχαριστώ. Είναι οι αφανείς συμπρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς. Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πλούσιο πεντάγραμμο, αλλά και στην καρδιά μου επίσης. Στη σκηνή του Μεγάρου ανεβαίνουμε με πλήρη συμφωνική ορχήστρα και μικτή χορωδία. Τραγουδούν μαζί μου οι αγαπημένοι μου Φώτης Σιώτας και Κατερίνα Πολέμη. Άδοντες και παιανίζοντες έχουμε μαέστρο μας τον Μίλτο Λογιάδη και νιώθουμε ευτυχείς για αυτό”.

Και όπως λέει πάλι ο Διονύσης Σαββόπουλος: “Έχω γενέθλια λίγες μέρες πριν από την συναυλία, αλλά θα ήθελα να τα γιορτάσω μαζί σας στις 10 του Δεκέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη””. Ο Σαββόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου του 1944.

Συντελεστές

Κατερίνα Πολέμη
Κατερίνα Πολέμη  VASIA ANAGNOSTOPOULOU
  • Τραγουδούν: Διονύσης Σαββόπουλος, Φώτης Σιώτας, Κατερίνα Πολέμη. Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
  • Χορωδία του Δήμου Αθηναίων: Σταύρος Μπερής – Μουσική διεύθυνση
  • Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ: Μίλτος Λογιάδης – Μουσική διεύθυνση
  • Με τη συμμετοχή της ΕΡΤ και του ΟΠΑΝΔΑ

Πληροφορίες

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 8:00 μ.μ. Εισιτήρια: megaron.gr. Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 20:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Πηγή: news247.gr

Share this post