Πυρά κατά των εμβολίων από τον νομπελίστα ιολόγο Luc Montagnier

Πυρά κατά των εμβολίων από τον νομπελίστα ιολόγο Luc Montagnier

  “The News Minute”:   Message claiming vaccinated people will die in two years’ by Nobel Laureate is FAKE

 

“Ηλίθιους ” χαρακτήρισε τους γιατρούς , που κάνουν τα εμβόλια κατά της νόσου COVID19 ο Γάλλος ιολόγος , καθηγητής Luc Montagnier, ο οποίος συν-ανακάλυψε τον ιό HIV και βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ το 2008ο ίδιος κατηγόρησε τους γιατρούς ότι ” δεν ξέρουν τι κάνουν”.

Οι “ιστορίες” ότι τα εμβόλια είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 άρχισαν να διαδίδονται γρήγορα στο διαδίκτυο, αφού ο Γάλλος ιολόγος Luc Montagnier αναφέρθηκε στο θέμα σε μια πρόσφατη συνέντευξη για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Hold-Up”

Σε ένα βίντεο  της συνέντευξης. που κυκλοφορεί σε ιστότοπους, όπως το Facebook, ο Montagnier ισχυρίζεται ότι ο νέος κοροναϊός δεν πεθαίνει, όταν αντιμετωπίζει τα αντισώματα που παράγονται από τα εμβόλια. Αντ ‘αυτού, βρίσκει “άλλη λύση” και αυτή η λύση είναι οι παραλλαγές.

Ο Montagnier  επεκτάθηκε περαιτέρω στον ισχυρισμό του, λέγοντας: «Το βλέπετε σε κάθε χώρα. είναι το ίδιο: Η καμπύλη των εμβολιασμών ακολουθείται από την καμπύλη των θανάτων ».

Ωστόσο, ειδικοί ιατροί για τον COVID19 υποστηρίζουν ότι οι μεταλλάξεις του ιού συμβαίνουν τυχαία και ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό και επιπλέον ότι τα εμβόλια μπορούν να παίξουν ρόλο στη συμπίεση των παραλλαγών.

Οι ειδικοί  ιατροί  λένε ότι ο Montagnier κάνει λάθος και ότι η επιστήμη δείχνει το αντίθετο.

Ο Peter Stoilov , PhD, αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας, που ηγείται των προσπαθειών αλληλουχίας της παραλλαγής SARS-CoV-2 στη Δυτική Βιρτζίνια, περιέγραψε το επιχείρημα του Montagnier ως «εντελώς αχρείαστο».

Το γεγονός , σημείωσε, στο οποίο στηρίζει το επιχείρημά του είναι ότι οι μεταλλάξεις μπορούν να αλλάξουν επίτοπους που έμαθε το ανοσοποιητικό σύστημα από τον εμβολιασμό, και αυτό δίνει κάποιο επιλεκτικό πλεονέκτημα στον ιό. Κατά συνέπεια, στο μυαλό του, αυτό θα «δημιουργούσε» νέες, πιο επικίνδυνες παραλλαγές », είπε.

Ωστόσο, ο Stoilov επεσήμανε ότι «η επιλογή δεν προκαλεί νέες παραλλαγές. απλώς επιλέγει μερικά από αυτά ».

«Μεταλλάξεις και παραλλαγές συμβαίνουν τυχαία και ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία επιλογής. Στην πραγματικότητα, μπορεί να προηγούνται της επιλογής κατά χρόνια ή χιλιετίες », δήλωσε ο Στόιλοφ.

Εξήγησε περαιτέρω ότι οι μεταλλάξεις που ορίζουν τις τρέχουσες ανησυχίες SARS-CoV-2 προέκυψαν πριν από τη δημιουργία ή τη διάθεση των εμβολίων.

Πρόσθεσε ότι εμφανίστηκαν σε πολλαπλά ανεξάρτητα μη εμβολιασμένα άτομα από ολόκληρο τον κόσμο και συνεχίζουν να επανεμφανίζονται τυχαία σε άσχετες γενεές του ιού.

Ο Stoilov είπε ότι είναι παγιωμένο γεγονός ότι η επιλογή δεν προκαλεί μεταλλάξεις.

“Τα γεγονότα που αγνοεί ο Δρ Montagnier είναι ότι, ενώ ο εμβολιασμός μπορεί να επιλέξει για ορισμένες παραλλαγές, εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικός στην καταστολή τους και το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια δραματική μείωση των λοιμώξεων και μια πιο ήπια ασθένεια όταν ο ιός καταφέρει να διασπάσει το εμβόλιο, ” εξήγησε .

Ο Stoilov είπε ότι ο Montagnier όχι μόνο συγχέει τη συσχέτιση με την αιτιότητα με τον ισχυρισμό του, αλλά ότι δεν χρησιμοποιεί καν έναν βιώσιμο συσχετισμό για να επιχειρηματολογήσει.

«Οι αυξανόμενες παραλλαγές συχνότητας συσχετίζονται σε κάποιο βαθμό με την έναρξη του εμβολιασμού. Αλλά, αυτό είναι το ίδιο με το να ισχυρίζεσαι ότι οι πειρατές προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτός ο συσχετισμός απλώς αντικατοπτρίζει τους παρόμοιους χρόνους που χρειάστηκαν για να μεταλλαχθεί και να εξαπλωθεί ο ιός, και για εμάς να αναπτύξουμε τα εμβόλια και να αρχίσουμε να τα εφαρμόζουμε », είπε.

Εάν τα εμβόλια δημιουργούσαν νέες επικίνδυνες παραλλαγές, τότε ο Stoilov είπε ότι θα δούμε αναλογικά περισσότερες νέες παραλλαγές να εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου μεταξύ των εμβολιασμένων πληθυσμών από ό, τι με μη εμβολιασμένα μέρη του κόσμου.

Θα υπάρχει επίσης πολύ μεγαλύτερη ποικιλία μεταξύ των παραλλαγών του ιού σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και αυξημένη εξάπλωση ασθενειών και θνησιμότητα μεταξύ των εμβολιασμένων.

«Δεν βλέπουμε τίποτα από αυτό. Στην πραγματικότητα, βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο », είπε ο Stoilov. «Σε μέρη με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, ο αριθμός των κρουσμάτων και η θνησιμότητα μειώνονται. Η ποικιλομορφία των ιών περιορίζεται σε λίγες (μία έως τρεις) παραλλαγές. και, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν νέες παραλλαγές μεταξύ των εμβολιασμένων πληθυσμών ” , εξήγησε . 

Τέλος, ο Stoilov επεσήμανε ότι,  “αν και έχουμε την τάση να δίνουμε μεγάλη πίστη στην εξουσία των βραβευμένων με Νόμπελ, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι γνωρίζουν πάντα για τι πράγμα μιλούν”.

Ως παράδειγμα ανέφερε την  Κάρυ Μούλις, η οποία κέρδισε το Νόμπελ για τη συν-εφεύρεση της τεχνικής της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR).

Ο Mullis συνέχισε να αρνείται ότι ο HIV προκαλεί AIDS, κάτι που ήταν αναληθές. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Thabo Mbeki ακολούθησε τη συμβουλή της απορρίπτοντας την αντιρετροϊκή θεραπεία. Αυτό το λάθος στην εμπιστοσύνη της  Mullis κατέληξε να κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι θεωρίες του  Luc Montagnier, τέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν μέλος του κάλεσε την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή  να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις:

1. Μπορείτε να διευκρινίσετε, αν ο κορωνοϊός είναι φυσικός ιός, αποτέλεσμα σφάλματος σε εργαστήριο ή παραποιημένων ιών;

2. Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του Montagnier;

3. Προέτρεψε την Κίνα να διευκρινίσει με σαφήνεια τις αιτίες της εξάπλωσης του ιού;

Στις αρχές του μήνα η Επίτροπος , Στέλλα Κυριακίδου, έδωσε γραπτώς την ακόλουθη απάντηση:

“Ο SARS-CoV-2 είναι ο έβδομος κορωνοϊός που είναι γνωστό ότι μολύνει τον άνθρωπο, ενώ άλλοι είναι ο SARS-CoV, ο MERS-CoV, ο HKU1, ο OC43, ο NL63 και ο 229E. Η συγκριτική ανάλυση των διαθέσιμων γενετικών δεδομένων του SARS-CoV-2 και άλλων κοροναϊών παρέχει στοιχεία σχετικά με την πιθανή προέλευση του SARS-CoV-2 από κοροναϊούς νυχτερίδων και υποστηρίζει την ιδέα ότι η φυσική επιλογή διευκόλυνε την εμφάνιση του SARS-CoV-2(1).

Τα διαθέσιμα γενετικά στοιχεία δείχνουν ότι έχει συμβεί φυσική επιλογή σε ξενιστή ζώων πριν από τη ζωονοσογόνο μεταφορά ή τη φυσική επιλογή στον άνθρωπο μετά από ζωονοσογόνο μεταφορά. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι ο ιός είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης.

Καθώς παρατηρείται συχνά και αναφέρεται η ζωονοσογόνος μετάδοση κορωνοϊών και άλλων ιών (π.χ. γρίπη), σύμφωνα με τις διαθέσιμες προς το παρόν πληροφορίες αυτό παραμένει το πιο πιθανό και πιθανό σενάριο για τη διέλευση του φράγματος των ειδών στον άνθρωπο.

Η ΕΕ τάσσεται σθεναρά υπέρ μιας παγκόσμιας και πολυμερούς αντίδρασης για την αντιμετώπιση του COVID-19 και των επιτευγμάτων της στην παγκόσμια οικονομία. Όσον αφορά τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες είχε εξαπλωθεί η COVID-19, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της πρωτοστάτησαν σε ψήφισμα που εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις 19 Μαΐου 2020, καλώντας όλες τις χώρες να συνεργαστούν με τους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς για τον εντοπισμό της ζωονοσογόνου πηγής του ιού”.   

Το “The News Minute” στην ηλεκτρονική του έκδοση έγραψε: “The fake message has been attributed to French virologist and Nobel Prize winner Luc Montagnier and has been doing the rounds on WhatsApp.

 

The fake message has been attributed to French virologist and Nobel Prize winner Luc Montagnier and has been doing the rounds on WhatsApp.

A viral message has been doing the rounds on WhatsApp claiming that French virologist and Nobel Prize winner Luc Montagnier has said that “all vaccinated people will die within two years” and that the COVID-19 vaccination drive is a “big blunder.” This message is FAKE. 

The fake message claims, “Nobel Prize Winner Luc Montagnier has confirmed that there is no chance of survival for people who have received any form of the vaccine. In the shocking interview, the world’s top virologist stated blankly.” The fake message was linked to a report in LifeSiteNews, which is a Canadian far-right anti-abortion advocacy and news publication. Just earlier this month, the website was banned by Facebook for spreading misinformation on COVID-19. Snopes.com, a fact-checking resource, has previously described the website as “a known purveyor of misleading information.”

LifeSiteNews attributed its claim to an article published on the website of RAIR Foundation, a US-based NGO “to combat the threats from Islamic supremacists, radical leftists and their allies.” The article included a two-minute video, where the French virologist disparages the vaccine programme for COVID-19. TNM perused the original 11-minute video in French, which has a lot of cuts. However, while Luc Montagnier, who is known for his anti-vaccination stance, did term the mass vaccination as an “enormous mistake”, he did not explicitly state that “vaccinated people will die in two years,” as claimed in the message.  

Several anti-vaccine groups picked up professor Luc Montagnier’s video to push their message. While the French professor claimed that “vaccines create new variants” (also mentioned in the fake message), scientists and international health organisations have repeatedly pointed out that virus mutation is a common phenomenon and expected. Variants are produced when viruses have one or more mutations, which takes place when it replicates in the human body. Some mutations in the COVID-19 variants are said to escape the immune system or antibodies in the body. However, the more the viruses transmit, the more it mutates. This is where vaccines play a role in limiting this transmission and preventing the emergence of new mutants and variants, say experts. 

Neuroscientist Dr Sumaiya Sheikh, who has a PhD in medicine, took to Twitter to fact-check the claims made in the message. “The French laureate Luc Montagnier’s message about vaccines creating new variants is FALSE. 1. Vaccines prevent transmission and inhibit the formation of new variants by inhibiting large scale viral replication. 2. The COVID-19 vaccine will not kill you within two years,” wrote Dr Sumaiya Sheikh on Twitter.

 The official Twitter handle of the Press Information Bureau’s fact check account has also clarified that this message is fake. “An image allegedly quoting a French Nobel Laureate on #COVID19 vaccines is circulating on social media. The claim in the image is #FAKE. #COVID19 Vaccine is completely safe. Do not forward this image,” PIB tweeted. 

The Ministry of Health and Family Welfare has said that COVID-19 vaccines in India are safe and has urged all citizens to get vaccinated. The government has said that the vaccines have been introduced in the country only after the regulatory bodies clear it based on its safety and efficacy”

*Ο ageliaforos.com  έθεσε τις απόψεις του νομπελίστα Luc Montagnier σε δύο Κύπριους επιστήμονες, που ασχολούνται με τον κορονοϊό και στο Υπουργείο Υγείας, αλλά ακόμη δεν πήραμε απάντηση

Share this post