Ψυχοσσάβατο στην Σμύρνη

Ψυχοσσάβατο στην Σμύρνη

Τρισάγιο και Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως κεκοιμημένων Ορθοδόξων Χριστιανών από τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο θα τελεστούν αύριο , Παρασκευή, και μεθαύριο, Σάββατο των Ψυχών. 
Ανακοίνωση της Ι. Μ. Σμύρνης αναφέρει:  “Λόγω των υπό της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλεπομένων ότι θα επικρατήσουν εν τη περιοχή του Ορθοδόξου Κοιμητηρίου Σμύρνης χαμηλών θερμοκρασιών, αι Ιεραί Ακολουθίαι του Σαββάτου των Ψυχών θα τελεσθούν εν τω Ιερώ Ναώ Αγίας Φωτεινής, κατά το ακόλουθον πρόγραμμα:
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου
17:00 Εσπερινός – Νεκρώσιμος Κανών – Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των απ’ αιώνος κεκοιμημένων Ορθοδόξων Χριστιανών
Σάββατον των Ψυχών 18 Φεβρουαρίου
09:00 Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία – Τρισάγιον
Των Ιερών Ακολουθιών θα προστή ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών, Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.
Την μεσημβρίαν της ιδίας ημέρας, και ώραν 14:00 η Α. Σεβασμιότης, ο Ποιμενάρχης ημών κ. Βαρθολομαίος, θα μεταβή εις το εν Κουκλουτζά Ορθόδοξον Κοιμητήριον και θα αναγνώση Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των εκεί και υπό πάσαν την Ιωνικήν γην την κοινήν Ανάστασιν προσδοκώντων πατέρων ημών. Εν συνεχεία, οι ιερείς της Κοινότητος θα ευρίσκωνται εις την διάθεσιν των ων επιθυμούν πιστών προς τέλεσιν τρισαγίων επί των τάφων των συγγενών των”.
ΕΞΑΛΛΟΥ, την περασμένη Κυριακή στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος ανέπεμψε  τις ειδικές προσευχές της Εκκλησίας «εν φόβω σεισμού» και τέλεσε  Τρισάγιο για την ανάπαυση των αποθανόντων, εξ αιτίας των μεγάλων σεισμών στη Νότια Τουρκία. 

Share this post