ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ

Αθρόα ήταν η προσέλευση χθες βράδυ στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα ( Λευκωσία) στην εκδήλωση «Παραδοσιακό Συναπάντημα Νέων», που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου.

Η εκδήλωση είχε στόχο να φέρει κοντά τελειόφοιτους μαθητές/τριες, αλλά και άλλους νέους στην ηλικία ανθρώπους από το ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και η βραδιά πέρασε όμορφα με παραδοσιακή μουσική , παραδοσιακούς χορούς και φαγητό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος και ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέας, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την αυριανή εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και προστάτης της Εκκλησίας Κύπρου.

Αμφότεροι σε χαιρετισμό τους τόνισαν ότι η χαρά και η ψυχαγωγία δεν είναι ξένες προς το πνεύμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης Ανδρέας μετέφερε και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Απόψε ( ώρα 18:30) ο Μητροπολίτης Ανδρέας θα χοροστατήσει στον Μέγα Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Δασούπολη και αύριο θα λάβει μέρος στο συλλείτουργο, που θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου.

Share this post