Ψήφο στον Χριστοδουλίδη δίνει ο Παπαδάκης

Ψήφο στον Χριστοδουλίδη δίνει ο Παπαδάκης

“Στηρίζουμε κριτικά και εποικοδομητικά την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, χωρίς να αποκρύβουμε βεβαίως ότι έχουμε και διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια ζητήματα”, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ευρωβουλευτή του S&D, Δημήτρη Παπαδάκη. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

“Υπάρχει ένα τεράστιο κοινωνικό ρεύμα στήριξης της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, το οποίο δημιουργεί μεγαλύτερες απαιτήσεις από τη νέα διακυβέρνηση του τόπου.

Η υποψηφιότητα του κ. Χριστοδουλίδη έχει ξεπεράσει κατά πολύ, κομματικά στεγανά και κομματικές σκοπιμότητες. Οι στιγμές είναι δύσκολες για τον τόπο μας και η απαίτηση της κοινωνίας είναι να γυρίσουμε σελίδα, με συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στο δημόσιο βίο, έχει αποδείξει τη προσωπική του εντιμότητα και ηθική.

Πρώτιστος στόχος μας, πρέπει να είναι η λύση του Κυπριακού προβλήματος, μια λύση που να είναι στα πλαίσια των ευρωπαϊκών αρχών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα συνυπάρχουν αρμονικά και θα διαβιούν ειρηνικά.

Παράλληλα, επιδιώκουμε τον μετασχηματισμό της κυπριακής οικονομίας, με έμφαση στον άνθρωπο, με την εφαρμογή της ψηφιακής μεταρρύθμισης αλλά και με την εφαρμογή της πράσινης συμφωνίας.

Στηρίζουμε κριτικά και εποικοδομητικά την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, χωρίς να αποκρύβουμε βεβαίως ότι έχουμε και διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια ζητήματα.

Μεταξύ άλλων, επικεντρωθήκαμε και συμφωνήσαμε τα πιο κάτω:

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής,

  • Κράτος δικαίου,
  • Στήριξη νέας γενιάς, για να μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα της,
  • Δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για όλους,
  • Αντιμετώπιση στεγαστικού προβλήματος,
  • Αξιοποίηση των ικανότερων συμπολιτών μας, προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας.

Οι πολίτες αναμένουν έμπρακτες αποδείξεις για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας και η στήριξη μας προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποσκοπεί προς αυτή την κατεύθυνση”.

 

Share this post