Πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της λογοτεχνίας

Πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της λογοτεχνίας

 Έγινε διαδικτυακά  με την συμμετοχή 170 μαθητών από 22 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ, 46 εκπαιδευτικών και 50 εκλεκτών  εκπροσώπων   των Γραμμάτων και των Τεχνών.

 

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η 1η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση , με τίτλο «Η λογοτεχνία αλλιώς». Λόγω της πανδημίας COVID 19 , η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Οργανώθηκε από Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης  και τελούσε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στην διάρκεια των εργασιών ( 15 και 16 Απριλίου) της Συνάντησης  Μαθητές, καθηγητές της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και λογοτέχνες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις  και προβληματισμούς σχετικά με τη διδασκαλία της λογοτεχνίας σήμερα αλλά και τη σχέση της με τη νέα γενιά. 

Η συνάντηση πέτυχε τον στόχο της , που ήταν να αποτελέσει μια πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της λογοτεχνίας, αλλά και να συνδράμει στη διατήρηση της επαφής, της επικοινωνίας, της ανταλλαγής απόψεων, της δημιουργικής συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Στην φετινή, πρώτη διοργάνωση συμμετείχαν  170 μαθητές από 22 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ, 46 εκπαιδευτικοί και 50 εκλεκτοί εκπρόσωποι  των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η συνάντηση άρχισε με χαιρετισμούς από από τον  κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου (δ) – Διευθυντή Ζωγραφείου Λυκείου και την  κ. Ασπασία Χασιώτη (α) – Δρ. Φιλολογίας, Γενική Διευθύντρια Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί τους ακόλουθους:   κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου – Πρόεδρο Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη,  κ. Χαράλαμπο Κυραϊλίδη – Πρόεδρο Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων,  κ. Γιώργος Παπαλιάρη – Πρόεδρο Κοινότητας Σταυροδρομίου,  κ. Στράτο Δολτσινιάδη – Εκπρόσωπο Ιδρυτή Ζωγραφείου Λυκείου,  κ. Γιάννη Γιγουρτσή – Συντονιστή Εκπαίδευσης Ομογενειακών Σχολείων και  Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου – Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλολογίας ΑΠΘ, Συγγραφέα.

Την έναρξη των εργασιών της Συνάντησης  κήρυξε   ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος.

Πριν από τις εργασίες της Συνάντησης παρουσιάστηκε το  μουσικό πρόγραμμα  “Με την πλάτη”. Πήραν μέρος η δημοφιλής  Ευανθία Ρεμπούτσικα και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη και Ζωγραφείου Λυκείου.

Το πρόγραμμα της διήμερης 1ης Διεθνούς  Μαθητικής Συνάντησης Λογοτεχνίας ήταν το ακόλουθο:

Θεματολογία by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


*Την Συνάντηση μπορείτε να την παρακολουθείσετε στον σύνδεσμο:

 

 

Share this post