«Προπαγάνδα» των Ε/Κ βλέπει η Άγκυρα πίσω από την δήλωση του προέδρου του Σ. Α.

«Προπαγάνδα» των Ε/Κ βλέπει η Άγκυρα πίσω από την δήλωση του προέδρου του Σ. Α.

“Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τα γεγονότα στο νησί και όχι την προπαγάνδα των ελληνοκυπριών”, αναφέρει,  σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επικρίνοντας την δήλωση του προέδρου  του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζήτησε τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαρωσίων κατά τη Σύνοδο του στις 9 Οκτωβρίου 2020 και σε αυτό το πλαίσιο το Συμβούλιο δημοσίευσε δήλωση της Προεδρίας”.

Η Τουρκία, αναφέρεται,  “υποστηρίζει πλήρως την δήλωση της ΤΔΒΚ σχετικά με το ζήτημα. Η απόφαση των τ/κ αρχών σχετικά με την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, η οποία είναι έδαφος της ΤΔΒΚ  δεν ανοίγει τον δρόμο για να υπάρξει θυματοποίηση. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή του καθεστώτος στην περιοχή”.

Επομένως, συνεχίζει η ανακοίνωση, ” ο ισχυρισμός,  ότι αυτη η απόφαση  είναι αντίθετη με τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τα γεγονότα στο νησί και όχι την προπαγάνδα της ε/κ διοίκησης και να αξιολογήσει τις εξελίξεις χωρίς προκατάληψη”. 

 

 

Share this post