Προκαλεί με την σιωπή του ο γ.δ. του ΥΠΕΣ

Προκαλεί με την σιωπή του ο γ.δ. του ΥΠΕΣ

Παρήλθαν 24 ώρες και ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΣ, Κύπρος Κυπριανού , δεν έχει απαντήσει ακόμη στις ερωτήσεις , που του στείλαμε  γραπτώς χθες για το θέμα της κ. Σόφης Μιχαηλίδου. 

Κατόπιν αυτού σήμερα διαβιβάσαμε  ηλεκτρονικά την ακόλουθη  επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα , Κώστα Κληρίδη:

 

Η στάση του κ. Κυπριανού είναι προκλητική. Οι δύο ερωτήσεις , που του θέσαμε ήταν απλές και μπορούσαν και έπρεπε να απαντηθούν “αυθωρεί και παραχρήμα” , εκτός κι, αν δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο ΓΤΠ, το οποίο διοικητικά υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο οποίο (ΓΤΠ) ορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής.

Άλλες εξηγήσεις που θα μπορούσαν να δοθούν είναι ότι κάτι ήθελε να καλύψει ή ότι επιδεικνύει  περιφρονεί και απαξιώνει ένα δημοσιογράφο μέχρι το ζήτημα να παρέλθει. Ο υπογράφων θα επιμείνει , όπως κάνει πάντα , να πάρει γραπτές απαντήσεις. Αυτό , άλλωστε, επιβάλλει και η στοιχειώδης ευγένεια, από την στιγμή , που του στείλαμε γραπτώς τις ερωτήσεις. 

Βέβαια , για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ο κ. Κ. Κυπριανού δεν είναι ο μόνος , που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο . Την ίδια συμπεριφορά επιδεικνύουν υπουργοί του προέδρου Αναστασιάδη και άλλοι υψηλά ιστάμενοι δημόσιοι λειτουργοί. 

Εξάλλου, από την προηγούμενη θητεία του προέδρου Αναστασιάδη καταργήθηκε η επί τακτικής βάσεως ενημέρωση πολιτικών συντακτών και δημοσιογάφων. Προσφάτως , λόγω της πανδημίας, οι δημοσιογράφοι είναι αποκλεισμένοι. Ακόμη και τώρα , που σταδιακά άρχισαν να αίρωνται τα περιοριστικά μέτρα. Για παράδειγμα στο προεδρικό δεν περνά μέρα , που δεν γίνονται συσκέψεις με την παρουσία πολλών προσώπων, που κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο. Η είσοδος ορισμένων δημοσιογράφων στον περίβολο είναι το πρόβλημα; Ας αποφανθούν οι ειδικοί. Το βέβαιο είναι ότι οι Υπουργοί έχουν ενώπιον τους μόνο μια κάμερα, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, και έτσι άνετα λένε ότι θέλουν ή κατά το κοινώς λεγόμενο, λένε  το “ποιήμα” τους. 

Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

Share this post