Πρώην αρχηγός της Μοσάντ κατηγορεί τον Νετανιάχου για συνεργασία με την Κου Κλουξ Κλαν

Πρώην αρχηγός της Μοσάντ κατηγορεί τον Νετανιάχου για συνεργασία με την Κου Κλουξ Κλαν

Ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ, Tamir Pardo (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ), κατηγόρησε, σύμφωνα με την The Jerusalem Post τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu ότι άφησε να διείσδυση στην κυβέρνηση της χώρας  η νοοτροπία της  Κου Κλουξ Κλαν(ΚΚΚ).

Είπε ότι ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu  «πήρε την Κου Κλουξ Κλαν και τους έφερε στην κυβέρνηση», εξισώνοντας τους υπουργούς Itamar Ben Gvir, Betzalel Smotrich και άλλους με το KKK. Ο Πάρντο σημείωσε ότι ο Smotrich είχε ζητήσει «να καεί [το παλαιστινιακό χωριό] Huwara. Πώς θα γινόταν αυτό;» ρώτησε ρητορικά.

Ο Benjamin Netanyahu (ΦΩΤΟ: The Jerusalem Post

Επίσης, υποστήριξε  ότι ο Netanyahu βρισκόταν σε διαδικασία διάσπασης τόσο του IDF όσο και της Μοσάντ. Ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ είπε ότι όλα τα χρόνια που εργαζόταν για τη Μοσάντ και το IDF, μπορούσε να κοιμηθεί εν μέσω επικίνδυνων επιχειρήσεων, αλλά ότι τώρα δυσκολεύεται να κοιμηθεί τη νύχτα από φόβο για το τι θα συμβεί. κατάστημα για το μέλλον της χώρας.

Ex-Mossad chief: ‘Israel is going through processes similar to the KKK’ – Israel News – The Jerusalem Post (jpost.com)

*************************************

ΣΗΜ: Ο όρος Κου Κλουξ Κλαν (Ku Klux Klan, KKK), αναφέρεται κυρίως σε τρεις οργανώσεις που έδρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υποστήριξαν το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, και τον ρατσισμό γενικότερα. Θεωρείται η κατά παράδοση μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στις ΗΠΑ και η δεξαμενή για μικρότερες ακροδεξιές οργανώσεις. Αυτές οι οργανώσεις χρησιμοποίησαν συχνά την τρομοκρατία, τη βία και πράξεις εκφοβισμού, για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες.

Share this post