Προειδοποίηση ΠΟΥ προς τους νέους για τον κορονοϊό

Προειδοποίηση ΠΟΥ προς τους νέους για τον κορονοϊό

*Έκκληση να περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή-Πάνω από 270 χιλιάδες  τα κρούσματα κορονοϊού σε όλον τον κόσμο.

«Δεν είστε ανίκητοι», ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.  Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί  τους νέους ότι δεν είναι «ανίκητοι» μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού, απευθύνοντας έκκληση προς αυτούς να περιορίσουν την κοινωνική ζωή τους για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους.

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε ανίκητοι. Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες κι ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε στις μετακινήσεις σας μπορεί να αποτελέσουν ζήτημα ζωής και θανάτου για κάποιον άλλο»,  είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε  διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από τη Γενεύη.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, το παράδειγμα της Ουχάν, της εστίας της επιδημίας του κορονοϊού στην Κίνα όπου δεν έχει καταγραφεί από χθες κανένα εγχώριο κρούσμα, είναι μια «ελπίδα» για τον κόσμο.
«Την Πέμπτη η Ουχάν δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας»,  είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Η Ουχάν δίνει μια ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο, δείχνοντας πως ακόμη και η σοβαρότερη κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη», τόνισε στη συνέχεια.
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Κίνα δεν ανακοίνωσε ούτε την Παρασκευή κανένα νέο κρούσμα, που να προέρχεται από την ίδια τη χώρα, αν και ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, στα 39.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ , ξεπέρασαν, με τα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι χθες,  τις 270 χιλιάδες τα κρούσματα κορονοϊού σε όλον τον κόσμο.
Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότεροι από 11 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε δεδομένα από επίσημες πηγές, μέχρι τώρα έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό διακόσιες-εβδομήντα χιλιάδες εννιακόσια-δύο άτομα. Εντεκα χιλιάδες διακόσιοι-ογδοντα-δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Κρούσματα εντοπίστηκαν σε εκατόν-εξήντα-τρείς χώρες και εδάφη ανά την υφήλιο.


Ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αντιπροσωπεύει παρά μέρος του πραγματικού αριθμού των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ παρά μόνο για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις.

 

Share this post