Πρόεδρος για Χριστοδουλίδη: Ουδείς έχει λιγότερη αγάπη για την παράταξη

Πρόεδρος για Χριστοδουλίδη: Ουδείς έχει λιγότερη αγάπη για την παράταξη

Σχόλιο και για την έκθεση Καλών Υπηρεσιών του γ.γ. του ΟΗΕ

Την βεβαιότητα ότι στο τέλος “οι όποιες φαινομενικά διαφοροποιήσεις υπάρχουν θα ξεπεραστούν”, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης , απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την τελετή των Θεοφανείων στην Λάρνακα, για τις προεδρικές εκλογές του 2023  και τα όσα εξελίσσονται στον ΔΗΣΥ το τελευταίο διάστημα.

Σε ερώτηση,  αν υφίσταται για τον ίδιο θέμα σε σχέση με τα όσα αναφέρονται για τον Υπουργό Εξωτερικών και τις Προεδρικές Εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:  “αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω από τις διαβουλεύσεις που έχω όχι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ως ηγέτης παλαιότερα του κόμματος, ως ένας υπηρέτης του κόμματος, είναι ότι ουδείς των όσων τα ονόματα αναφέρονται δεν έχει ολιγότερη αγάπη προς την παράταξη, δεν έχει ολιγότερη αγάπη προς την Κύπρο” 

Κυπριακό- έκθεση γ.γ. ΟΗΕ

ΕΞΑΛΛΟΥ, αναφερόμενος στο Κυπριακό ο πρόεδρος δήλωσε : “Ουδείς για οποιονδήποτε λόγο είτε διπλωματικό ή άλλον δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους όρους εντολής και τις αποφάσεις που το Συμβούλιο Ασφαλείας ή τα ψηφίσματα των ΗΕ υπαγορεύουν και επιβάλλουν”. 

Η προσπάθεια για το Κυπριακό θα επικεντρωθεί στο να επανέλθουν όλοι στις παραμέτρους που τα ψηφίσματα των ΗΕ υπαγορεύουν, τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. 
Σε ερώτηση  ποιες είναι οι σκέψεις του για το Κυπριακό και σε σχόλιο επί παρατήρησης δημοσιογράφου ότι ο ΓΓ των ΗΕ δεν αναγνωρίζει πόσο εκτός πλαισίων είναι η Τουρκία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε :  «όπως από την πρώτη μέρα της εκλογής μου στόχος και όραμα μου ήταν να δημιουργηθούν οι συνθήκες που να επιτρέψουν ένα δημιουργικό διάλογο, αλλά και το σημαντικότερο να καταλήξουμε σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, σε ένα κράτος που θα είναι απαλλαγμένο από στρατούς κατοχής ή εξαρτήσεις τρίτων, έτσι θα εξαντληθούν και οι εναπομείναντες μήνες με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στο να επανέλθουν όλοι στις παραμέτρους που τα ψηφίσματα των ΗΕ υπαγορεύουν».

Τόνισε περαιτέρω πως «ουδείς για οποιονδήποτε λόγο είτε διπλωματικό ή άλλον δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους όρους εντολής και οι αποφάσεις που το Συμβούλιο Ασφαλείας ή τα ψηφίσματα των ΗΕ υπαγορεύουν και επιβάλλουν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε το 2022 να είναι μια χρονιά που να βρούμε ξανά την κανονικότητα στη ζωή μας, να είναι γεμάτη υγεία απαλλαγμένη από την πανδημία, αλλά και απαλλαγμένη από την τουρκική βουλιμία. “Να ευχηθώ στην καθεμιά και στον καθένα ξεχωριστά ό,τι καλύτερο”, πρόσθεσε.

Share this post