“Προεδρικές εκλογές” στην “ΤΔΒΚ” με πρωτοφανή παρέμβαση Άγκυρας

“Προεδρικές εκλογές” στην “ΤΔΒΚ” με πρωτοφανή παρέμβαση Άγκυρας

Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν οι “προεδρικές εκλογές” στην “ΤΔΒΚ”, για τις οποίες , όπως σημειώνουν παρατηρητές, για πρώτη φορά εκδηλώνεται τόσο απροκάλυπτη παρέμβαση της Άγκυρας. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ποσώς , μετά και την χθεσινή εξαγγελία για άνοιγμα τμήματος της παραλίας της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Ερντογάν-Τατάρ χθες στην Άγκυρα

Εξαγγελία, η οποία οδήγησε στην εντονότατη αντίδραση των Τουρκοκυπριακών πολιτικών και των υποψηφίων, με αποκορύφωμα την αποχώρηση του Κόμματος του Λαού (ΚΛ) , που υποστηρίζει τον Όζερσαϋ, από την “κυβέρνηση” συνασπισμού με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που στηρίζει την υποψηφιότητα Ερσίν Τατάρ. Οι υποψήφιοι είναι συνολικά ένδεκα, αριθμός ρεκόρ.

Ο πρώτος γύρος των “εκλογών” θα γίνει την προσεχή Κυριακή , 11 Οκτωβρίου, και ο δεύτερος γύρος την μεταποπροσεχή Κυριακή, 18 Οκτωβρίου. Όλα δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο θα περάσουν οι Ακιντζί και Τατάρ. 

Το ζητούμενο είναι ποιός θα είναι τελικά ο νικητής. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα Ακιντζί, αλλά τελική επικράτηση Τατάρ, ο οποίος είναι ο εκλεκτός της Άγκυρας.

     Μουσταφά Ακιντζί

Ερσίν Τατάρ

Κ. Όζερσαϋ

Βέβαια, στον δεύτερο γύρο θα παίξει ρόλο η στάση των άλλων υποψηφίων και ιδιαίτερα των Όζερσαϋ, Ερχιουμάν και Ντενκτάς. 

Ερχιουμάν

Σ. Ντενκτάς

*Για την σημασία της εκλογικής διαδικασίας, το πολτικό σκηνικό και τις θέσεις των υποψηφίων δημοσιεύουμε κείμενο του Κλάδου Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Τουρκοκυπριακή κοινότητα κα… by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Share this post