Πρέσβυς Ελλάδος: “Δεν θα πρέπει να λησμονούμε τη χειμαζόμενη ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία” .

Πρέσβυς Ελλάδος: “Δεν θα πρέπει να λησμονούμε τη χειμαζόμενη ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία” .

Ο πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο,  Ιωάννης Παπαμελετίου, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο στην  επίσημη δοξολογία (χθες) για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.  Ο Έλληνας πρέσβυς προέτρεψε όλους  να συνεργαστούν για να επιτευχθεί επιτέλους  μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Σήμερα, τόνισε ο κ. Παπαμελετίου, “δεν μπορούσε να μην έχουμε στη σκέψη και την προσευχή μας και τους αδελφούς μας στην Ουκρανία, όπου βάλλονται από τα πολεμικά πυρά και ιδιαίτερα την ελληνική παροικία στην Οδησσό, εκεί όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία».

*Παρατίθεται το πλήρες κείμενο του Λόγου

Η 25η Μαρτίου ορίσθηκε «ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους» by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


Η δοξολογία  τελέστηκε φέτος για πρώτη φορά στον νέο Καθεδρικό Ναό, επ’ ονόματι τού Αποστόλου Βαρνάβα, προϊσταμένου του εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Επισκόπου Καρπασίας,  Χριστοφόρου. 

 Παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Υπουργός Παιδείας,  Πρόδρομος Προδρόμου, ο Προεδρεύων της Βουλής, Ζαχαρίας Κουλίας, εκπρόσωποι της Πολιτείας, των πολιτικών κομμάτων, των  Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας Κύπρου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της κυπριακής εκπαίδευσης, εκπρόσωποι σωματείων και άλλοι.

Στο τέλος της δοξολογίας ψάληκε ο Εθνικός Ύμνος.

ΦΩΤΟ: ΙΑΚ

Share this post