Πρεσβεία της Ελλάδος: Ευρωεκλογές 2024 και επιστολική ψήφος

Πρεσβεία της Ελλάδος: Ευρωεκλογές 2024 και επιστολική ψήφος

ας ενημερώνουμε ότι ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής για την επιστολική ψήφο, μέσω σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος.

Η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω των κωδικών taxisnet είτε με τη χρήση συνδυαστικώς του αριθμού του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας και του αριθμού του Διαβατηρίου.

Η επιστολική ψήφος αφορά σε όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε όσους επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν κριτήρια που περιορίζουν τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων πολιτών μέσω επιστολικής ψήφου.


Συνοπτικά, η διαδικασία της επιστολικής ψήφου έχει ως ακολούθως:

1.      – Εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος έως τις 29 Απριλίου 2024.
2.      – Παραλαβή του εκλογικού υλικού στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος.
3.      – Αποστολή από τον ενδιαφερόμενο του φακέλου με την ψήφο στην προσυμπληρωμένη διεύθυνση. Οι φάκελοι πρέπει να φτάσουν στα κέντρα διαλογής μέχρι τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024.

Για τη διαδικασία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος στην ακόλουθη δ/νσηhttps://epistoliki.ypes.gov.gr/login

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Κύπρο και επιθυμούν την εγγραφή τους στο epistoliki.ypes.gov.gr, για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, μπορούν, για τα σχετικά ερωτήματά τους, να επικοινωνούν και με την Πρεσβεία στο τηλέφωνο +357 22 680 675 ή στο email [email protected]

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τη διαδικασία εγγραφής μέσω του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας.

Share this post