Πρεσβεία Παλαιστίνης: Η Κυπριακή Δημοκτατία δεν αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Πρεσβεία Παλαιστίνης: Η Κυπριακή Δημοκτατία δεν αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Στις 21 Δεκεμβρίου 2017, η Κύπρος υπερψήφισε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που απορρίπτει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κατοχικού Κράτους του Ισραήλ, σημειώνει ανακοίνωση της πρεσβείας στην Κύπρο του Κράτους της Παλαιστίνης. 

*Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Παρακολουθώντας τα ΜΜΕ συνηθίζεται πολλές φορές η αναφορά μιας χώρας να περιορίζεται στην αναφορά της πρωτεύουσά της. Παρόμοιες έμμεσες αναφορές γίνονται και στην Ιερουσαλήμ ως Πρωτεύουσα του Κράτους του Ισραήλ, ίσως όχι εσκεμμένα βέβαια. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αναγνωρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι γνωστό ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2017, η Κύπρος υπερψήφισε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που απορρίπτει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κατοχικού Κράτους του Ισραήλ. Είναι, επίσης, γνωστό ότι τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επανειλημμένα εκδώσει ψηφίσματα, καταδικάζοντας την Ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, καθώς, επίσης, αρνούνται και οποιαδήποτε νομική νομιμότητα της απόφασης του κράτους κατοχής του Ισραήλ να μετατρέψει την Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσά του.

Η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι η κατεχόμενη Πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης”.

 

 

Share this post