Πρεσβεία Κράτους Παλαιστίνης: Αποτρόπαιη επἰθεση του Ισραήλ στην Ράφα

Πρεσβεία Κράτους Παλαιστίνης: Αποτρόπαιη επἰθεση του Ισραήλ στην Ράφα

“Η σκόπιμη μαζική δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατοχής με τουλάχιστον 40 νεκρούς στις σκηνές καταυλισμού των εκτοπισμένων στη Ράφα είναι μια σφαγή που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και που απαιτεί την επείγουσα επέμβαση της Διεθνούς Κοινότητας, για να σταματήσουν άμεσα αυτά τα εγκλήματα εναντίον του παλαιστινιακού λαού”, καταγγέλλει η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: “Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής διέπραξαν αυτή την αποτρόπαια σφαγή και με μια  προκλητική και άνευ προηγουμένου αλαζονική πράξη αψήφησαν όλα τα ψηφίσματα της διεθνούς νομιμότητας, κυρίως όμως την πρόσφατη και σαφή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που επέβαλε να σταματήσει η εισβολή στην πόλη της Ράφα και να παρασχεθεί πάραυτα προστασία στον παλαιστινιακό λαό.

Η αμερικανική υποστήριξη στην ισραηλινή κατοχή, σε οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και η σιγή ιχθύος πολλών δυτικών κυβερνήσεων είναι οι κύριοι λόγοι για τις αποτρόπαιες θηριωδίες που αντικρύζουμε καθημερινά. Με την τέλεση αυτών, οι ισραηλινές αρχές κατοχής παραβίασαν κάθε φράγμα νόμου, λογικής και ανθρωπισμού. Είναι δεδομένο όμως πως και η αμερικανική διοίκηση φέρει την ευθύνη για τα ίδια εγκλήματα που ντροπιάζουν όλη την ανθρωπότητα.

Είναι πια καιρός πολίτες και πολιτικοί να δράσουν ταχύτατα ώστε να τερματίσουν αυτή τη συλλογική επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, και να υποχρεώσουν τις ισραηλινές αρχές κατοχής να σταματήσουν το ολοκαύτωμα  που έχει  πυροδοτήσει την περιοχή και απειλεί την ειρήνη και τη διεθνή σταθερότητα.

Αποτελεί κοινή αλήθεια πως το κράτος κατοχής του Ισραήλ αφού δεν κατάφερε να εφαρμόσει το αρχικό του σχέδιο για τον εκτοπισμό των Παλαιστίνιων, πέρασε στο στάδιο της εκδίκησης διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου που ξεπερνούν το αποτρόπαιο έγκλημα του ολοκαυτώματος, καταντώντας τη Γάζα ακατάλληλη περιοχή για ανθρώπινη ζωή.

Καλούμε την αμερικανική κυβέρνηση και όλες τις δυτικές κυβερνήσεις  να διατάξουν  το Ισραήλ να παύσει την εθνοκάθαρση-γενοκτονία που πραγματοποιεί είτε στη Ράφα, για την οποία έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει να μην εισβάλει, είτε στις άλλες πόλεις της Λωρίδας της Γάζας. Να διαταχθεί επίσης το Ισραήλ να μην κλείνει πλέον τα συνοριακά περάσματα, πράξη που συνειδητά οδηγεί στον λιμό αφού στερεί από τον άμαχο πληθυσμό τις βασικές του ανάγκες για τη ζωή όπως νερό, τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Το ίδιο ισχύει και για την Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία υπόκειται σε συνεχείς επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής και των συμμοριών των εποίκων, με θύμα πάντα τον Παλαιστίνιο πολίτη και τους ισλαμικούς αλλά και χριστιανικούς τόπους θρησκευτικής λατρείας της περιοχής”.

Share this post