Πλήρως εκτεθειμένος ο Επίσκοπος Καρπασίας

Πλήρως εκτεθειμένος ο Επίσκοπος Καρπασίας

Επειδή οι αρχές της «ΤΔΒΚ», κάκιστα πράττοντας, δεν έδωσαν άδεια στον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο να λειτουργήσει στις 23 Ιουλίου , εορτή του Αγίου Θύρσου, στον ομώνυμο ναό στην Γιαλούσα, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία πληροφορούσε ότι   θα λειτουργήσει  στο παρεκκλήσι του Αγίου Θύρσου στο Πλατύ Αγλαντζιάς . Ως εδώ καλώς.

Στην ίδια ανακοίνωση γινόταν όμως και παραπληροφόρηση, αφού ψευδώς αναφερόταν ότι ο Επίσκοπος δεν γνώριζε , «αν θα επιτρέψουν να γίνει λειτουργία από τον Πάτερ Ζαχαρία». Άραγε ήταν δύσκολο ο κ. Χριστοφόρος να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον π. Ζαχαρία για να πληροφορηθεί κατά πόσο θα λειτουργούσε αυτός στον Άγιο Θύρσο; Εκτιμώ ότι η επικοινωνία δεν έγινε σκόπιμα. Και αυτό ενισχύεται και από την ανακοίνωση της Επισκοπής Καρπασίας , στην οποία αναφερόταν:

«Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Επίσκοπο μας, αλλά και αντίδραση προς τις κατοχικές αρχές σας καλώ να μην μεταβείτε στα κατεχόμενα και αντί αυτού να έρθετε όλοι στην Θεία λειτουργία να δείξουμε με αυτό τον τρόπο την αντίδραση μας προς τις ετσιθελικές αποφάσεις του Αττίλα».

Τελικά , η Θεία Λειτουργία στον Άγιο Θύρσο , στην Γιαλούσα , έγινε. Τί πέτυχε με την ανακοίνωση του ο Επίσκοπος Καρπασίας; Πιστεύει ότι οι αρχές της “ΤΔΒΚ” , που κατευθύνονται από την Άγκυρα, σκιάχτηκαν από την αντίδραση του; Δεν περνά από την σκέψη του ότι τέτοιες κινήσεις μπορεί να δυσκολέψουν τους εγκλωβισμένους;   Ας καθίσει ο Επίσκοπός να  σκεφθεί νηφάλια και ας ζητήσει συγγνώμη από τον Άγιο Θύρσο, τους Γιαλουσίτες, τον π. Ζαχαρία και τους εγκλωβισμένους.

 

 Αν οι Γιαλουσίτες δεν είχαν πέσει θύματα παραπληροφόρησης από τον ίδιο τον Επίσκοπό τους , είναι αρκετοί, δεδομένου ότι η μέρα της εορτής ήταν εργάσιμη, που θα πήγαιναν να ανάψουν το κεράκι τους στον Άγιο.

Επίσης, ο κ. Χριστοφόρος είναι καιρός να αντιληφθεί ότι είναι βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου, στην κανονική  δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η Καρπασία. Διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν  ήταν κυριάρχης Μητροπολίτης.

Ως βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου οφείλει να τον ενημερώνει για την κάθε ενέργεια του και να παίρνει εκ των προτέρων  την συγκατάθεση του.  Όμως ευθύνη έχει και ο Μακαριώτατος , διότι , όπως φαίνεται , δεν έχει βάλει σε τάξη τον βοηθό Επίσκοπό του.

ΥΓ:  Το πρόβλημα του Επισκόπου Καρπασίας φαίνεται ότι είναι το γεγονός  ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει δώσει ευλογία να πηγαίνει και να λειτουργεί στο Ριζοκάρπασο ο εκ Γιαλούσης Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου , Αρχιμανδρίτης Γεώργιος

 

Share this post