Πλήγμα για Ερντογάν δημοσκόπηση της Avrasya

Πλήγμα για Ερντογάν δημοσκόπηση της Avrasya

Το 64,3% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών   

Δυσμενής  για τον Ταγίπ Ερντογάν είαι η νέα δημοσκόπηση της Avrasya, σύμφωνα με την οποία,  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP ξεπέρασε για πρώτη φορά  το κυβερνών ΑΚΡ , και χωρίς την κατανομή των ψήφων των αναποφάσιστων.

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, ενώ θεωρεί οτι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν μπορεί να δώσει τέλος στην οικονομική κρίση.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας, δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Kemal Özkiraz, πρόεδρος της Avrasya Research Company.

Πρώτο κόμμα το CHP στην πρόθεση ψήφου

Στην έρευνα η οποία διεξήχθη σε  2.460 άτομα σε 26 πόλεις, το 62,3% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι βιώνουν μια σοβαρή οικονομική κρίση, ενώ το 64,3%, ζητά πρόωρες εκλογές. 

 

Στην ερώτηση, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, ποιο από τα κόμματα θα ψηφίζατε, την πρωτιά και μάλιστα χωρίς την κατανομή των αναποφάσιστων έχει CHP με 25,6%  και ακολουθεί το κυβερνών ΑKP με 24,2%.
Μετά την κατανομή των αναποφάσιστων, το CHP έχει 30.1% και το AKP 28,4.

«Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν μπορεί να δώσει τέλος στην οικονομική κρίση»

Το 64% των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν μπορεί να δώσει τέλος στην οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα το 77,1% χρεώνει στον Ερντογάν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας.

Ειδικότερα στην ερώτηση ποιος φταίει για την κατάσταση της οικονομίας, οι απαντήσεις είναι οι εξής:

  • Ταγίπ Ερντογάν: 77,1
  • AKP: 70.2
  • Λαϊκή Συμμαχία: 67.2
  • Ντεβλέτ Μπαχτσελί: 65,8
  • Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης – ΜΗΡ: 63,1
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: 24.2
  • CHP: 20.1
  • Συμμαχία του Έθνους: 15.1
  • Μεράλ Ακσενέρ: 14
  • Καλό Κόμμα – IYI Party: 11

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι όλοι οι υπόλοιποι οι ηγέτες βρίσκονται σε ανώτερη θέση σε σύγκριση με τον Ερντογάν όσον αφορά τη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης.

Εδικότερα στην ερώτηση ποιος μπορεί να διαχειριστεί την οικονομία καλύτερα ή χειρότερα από τον Ερντογάν οι απαντήσεις είναι οι εξής:

ΑΛΙ ΜΠΑΜΠΑΤΑΝ
Καλύτερα: 65.1
Χειρότερα: 34.1
ΚΕΜΑΛ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ
Καλύτερα: 63,5
Χειρότερα: 36,5
 
ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ
Καλύτερα: 62.7
Χειρότερα: 37.3

ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
Καλύτερα: 58,9
Χειρότερα: 41.1

Στην ερώτηση δε, «τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στην οικονομία εάν το ΑΚΡ και ο Ερντογάν χάσουν στις εκλογές και αντ’ αυτού εκλεγεί κόμμα και πρόεδρος της αντιπολίτευσης», το 54% λέει ότι θα βελτιωθεί, το 26,8% ότι θα χειροτερεύσει και το 12,1% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση δεν θα αλλάξει.
Δεν ξέρω: 7.1

Άλλο ένα στοιχείο της έρευνας είναι ότι τόσο εκείνοι που λένε ότι ο Ερντογάν θα κερδίσει σε πιθανές προεδρικές εκλογές όσο και εκείνοι που λένε ότι θα ψηφίσουν τον Ερντογάν συνεχίζουν να μειώνονται.

Και τα 4 ονόματα που ζητήθηκαν από την έρευνα έναντι του Ερντογάν αύξησαν τις ψήφους τους. Μάλιστα ο Κεμάλ Κιλντισάρογλου αύξησε κατά 3 μονάδες τα ποσοστά του μέσα σε ένα μόλις μήνα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Share this post