Πήρε την ανιούσα και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων

Πήρε την ανιούσα και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων

*83χρονος, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό,   ο όγδοος νεκρός

*Λ. Κωστρίκκης: “Ο μεγάλος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων  ήταν κάτι αναμενόμενο 

Τριάντα δύο είναι σήμερα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματααπό σύνολο 550 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λεόντιο Κωστρίκη πρόκειται  για:
*13 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών,
*4 άτομα από τις Βρετανικές Βάσεις, και
*15 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

“Τα άτομα των οποίων εξετάζουμε το ιστορικό δεν σημαίνει ότι είναι ορφανά. Σημαίνει    ότι ακόμα είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης για να διαπιστώσουμε από που νόσησε το άτομο”, σημείωσε ο καθηγητής.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 262 (περιλαμβανομένων και των εννέα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).
Είναι σημαντικό , ανέφερε, ότι τα 262 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 7,397 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα 143 από τα 262 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Τα 23 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Στη δήλωση του ο καθηγητής  Κωστρίκκης τόνισε:
“Ο μεγάλος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες δεν μας αιφνιδιάζει. Ήταν κάτι αναμενόμενο και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ως επιστημονική επιτροπή εισηγηθήκαμε στην κυβέρνηση την ενίσχυση των απαγορεύσεων ώστε να περιορίσουμε τις πηγές επιμόλυνσης και να βοηθήσουμε τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης να εντοπίσει ευκολότερα την αλυσίδα του ιού.
Επαναλαμβάνω ότι θα αρχίσουμε να διακρίνουμε μεταβολή των δεδομένων προς το καλύτερο, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουμε τα περιοριστικά μέτρα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Απευθύνουμε ξανά την αγωνιώδη έκκληση προς όλους σας να μείνετε στο σπίτι σας”.
Ο δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, δήλωσε:
“Δυστυχώς, στη μάχη με την πανδημία χάσαμε ακόμα έναν συνάνθρωπό μας. Πρόκειται για άντρα 83 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο έγιναν οκτώ, εφτά άντρες και μία γυναίκα, με μέσο όρο ηλικίας τα 68. Έξι από αυτούς είχαν κάποιας μορφής επιβαρυντικούς παράγοντες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 28 άτομα, πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο. Έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τέσσερις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εφτά στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ανακοινώνονται τα στοιχεία νοσηλευομένων στη ΜΕΘ ή θανόντων μέχρι τις 3 το απόγευμα και μόνο οι ασθενείς στα οποία υπάρχει επιβεβαιωμένη απάντηση από τα εργαστήρια αναφοράς. Επίσης στο Μακάρειο Νοσοκομείο διενεργήθηκε πριν από λίγο καισαρική τομή σε έγκυο μητέρα θετική σε COVID-19. Τόσο η μητέρα όσο και το νεογνό θα παραμείνουν σε νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο.
Όπως ακούσατε από τον κ. Κωστρίκη, τα νούμερα εξακολουθούν να είναι μεγάλα. Σήμερα όμως θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα άλλο πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα. Τους ανθρώπους που πάσχουν από άλλες ασθένειες. Μπορεί το ενδιαφέρον και η ανησυχία παγκόσμια να έχουν στραφεί, και απόλυτα δικαιολογημένα, στην πανδημία, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες άλλοι ασθενείς με άλλα νοσήματα χρόνια ή σπάνια. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το σοκ που έχει προκαλέσει η πανδημία τόσο στην κοινωνία όσο και στα νοσηλευτικά ιδρύματα του τόπου δημόσια ή ιδιωτικά έχει δημιουργήσει δυσκολίες στην αντιμετώπιση αυτών των ασθενών.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει παγκόσμια μια μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση αυτών των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας. Αυτό είναι κάτι κατανοητό υπό τις δραματικές περιστάσεις που ζούμε. Όλοι οι ασθενείς όμως πρέπει να είναι ίδιοι. Έτσι οφείλουμε σαν πολιτεία και θεσμοί να προσφέρουμε σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους όσους την έχουν ανάγκη.
Ως εκ τούτου, καλούμε τους επαγγελματίες υγείας όπως με ασφάλεια και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες των επιστημονικών εταιρειών συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ασθενείς αυτούς, αλλά ταυτόχρονα και τους πολίτες όπως ακολουθούν και συμμορφώνονται πλήρως με τα μέτρα προστασίας των επαγγελματιών υγείας και τις οδηγίες που εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και οι επιπτώσεις είναι πολύπλευρες. Για αυτό μένουμε σπίτι, κερδίζουμε χρόνο, σώζουμε ζωές”.

 

Έναρξη θεραπευτικής αντιμετώπισης ασθενών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, υιοθετώντας τις Κατευθυντήριες Οδηγίες που έχει συστήσει η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία σε σχέση με τη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19, ανακοινώνει την έναρξη συνταγογράφησης με τη χρήση συνδυασμού φαρμακευτικών προϊόντων (azithromycin ή/και hydroxychloroquine ή chloroquine) μέσω του Συστήματος Πληροφορικής (ΣΠ) του ΓεΣΥ, ΜΟΝΟ σε ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19 μετά από εργαστηριακή εξέταση.
Όσοι ασθενείς έχουν συνταγή για φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση λοίμωξης από τον κορωνοϊό COVID-19, την οποία συνταγογράφησε ο Προσωπικός τους Ιατρός μέσω του Συστήματος Πληροφορικής, καλούνται όπως επικοινωνούν τηλεφωνικώς με ένα από τα φαρμακεία που φαίνονται στον πίνακα «ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ». Αρχικά οι συνταγές θα εκτελούνται μόνο από τα συγκεκριμένα δώδεκα (12) ιδιωτικά φαρμακεία. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σε περίπτωση διαφοροποίησης των φαρμακείων.
Οι ασθενείς ενημερώνονται ότι τα φαρμακευτικά προϊόντα θα παραδίδονται κατ΄ οίκον μέσω εθελοντών σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Την παράδοση θα συντονίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.
Καλούνται όλοι οι ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19 να επικοινωνήσουν με τους προσωπικούς τους ιατρούς για αξιολόγηση της ανάγκης έναρξης θεραπείας. Σημειώνεται ότι δεν χρήζουν θεραπείας όλοι οι ασθενείς, ως εκ τούτου η έναρξη θεραπείας θα γίνεται κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών που έχει εκδώσει η αρμόδια Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Κατά την κατ΄οίκον παράδοση της φαρμακευτικής αγωγής στους ασθενείς, η Συμπληρωμή και τυχόν Συνεισφορά ΙΙ δεν θα καταβάλλεται.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Α/Α
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΕΠΑΡΧΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Τηλέφωνο φαρμακείου)
1
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ E. HADJIGEORGIOU LTD
ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Λεωφόρος Κερύνειας 132Γ, Αγλαντζιά 2113, ΛΕΥΚΩΣΙΑ
22338002

2
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Σταυρού Λεωφόρος 71E, Στρόβολος, 2035, ΛΕΥΚΩΣΙΑ
22492929

3
K&X FARMAKEIO NEA MAKEDONITISSA LTD
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου 42A, Έγκωμη 2414, ΛΕΥΚΩΣΙΑ
22350091

4
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΛΕΜΕΣΟΣ
Γλάδστωνος 116, Λεμεσός, 3032, ΛΕΜΕΣΟΣ
25364359

5
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΛΕΜΕΣΟΣ
Κωστή Παλαμά 37B, Μέσα Γειτονιά, 4001, ΛΕΜΕΣΟΣ
25754111

6
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΑΡΙΟΣ ΣΕΒΕΡΗΣ
ΛΑΡΝΑΚΑ
Παύλου Βαλδασερίδη 8, 6018, ΛΑΡΝΑΚΑ
24639410

7
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
ΛΑΡΝΑΚΑ
Ερμού 22, Λάρνακα,
6023, ΛΑΡΝΑΚΑ
24621360

8
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ «PHARMATICA LTD
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΓΙΑΣ
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
Σωτήρας 6A, Παραλίμνι, 5286, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
23827020

9
P & T PHARMACY LTD
ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Λεωφόρος 18, Αγία Νάπα, 5330, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
23723711

10
ΙΚΑΡΟΣ PHARMACY LTD
ΙΚΑΡΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΔΑΙΔΑΛΟΥ
ΠΑΦΟΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 29, Πάφος 8021, ΠΑΦΟΣ
26935133

11
CHR.I.IOANNOU PHARMACY LTD
ΧΡΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΠΑΦΟΣ
Λεωφόρος Χλώρακας 56, Χλώρακα, 8220, ΠΑΦΟΣ
26220022

12
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ STEPHANOS DIOMEDOUS LTD
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ
ΠΑΦΟΣ
Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Σάββα 2, Γεροσκήπου, 8201, ΠΑΦΟΣ
26961999.

Δήλωση προέδρου Δ.Σ. ΟΚΥπΥ κ. Μάριου Παναγίδη

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ως ο αρμόδιος για τη διαχείριση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, επωμίζεται σημαντικό μέρος της ευθύνης για την Δημόσια Υγεία και για το λόγο αυτό κρίναμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε το κοινό για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Η πανδημία αύτη, που πλήττει όλο τον κόσμο, δοκιμάζει τις αντοχές των συστημάτων υγείας σε πολλές χώρες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ΟΚΥπΥ είμαστε όλοι ταγμένοι να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Καταβάλλουμε μια συλλογική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας και τη Διεύθυνση του Υπουργείου, τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, και τις Διευθύνσεις όλων των νοσηλευτηρίων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Από τις κύριες προτεραιότητες μας στην προσπάθεια αυτή είναι η διασφάλιση της όσο το δυνατό μεγαλύτερης προστασίας των επαγγελματιών υγείας και κατ’ επέκταση όλων των ασθενών στα νοσηλευτήρια μας.
Για το σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε χθεσινή του συνεδρία ενέκρινε κονδύλι ύψους €20 εκατομμυρίων Ευρώ για αγορά σημαντικών ποσοτήτων αναλωσίμων αλλά και για αγορά εξοπλισμού και υπηρεσιών.
Στην πλειονότητα της η δαπάνη αυτή αφορά όλα τα είδη Ατομικού Προστατευτικού Εξοπλισμού που πρέπει να φέρουν οι επαγγελματίες υγείας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, ανάλογα με το πόστο που υπηρετούν, τόσο εντός των νοσηλευτηρίων όσο και στους χώρους που καθορίζονται για αντιμετώπιση του COVID19. Επίσης, αγοράζεται μεγάλος αριθμός διαγνωστικών tests, για να αυξηθεί η δυνατότητα ελέγχου μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών μας. Επιπλέον, αγοράζεται εξοπλισμός και υπηρεσίες για τις ανάγκες κυρίως των επιπρόσθετων κλινών που δημιουργούνται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος των αναλωσίμων αυτών αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο περί το τέλος αυτής της εβδομάδας με αεροπλάνο που έχει ειδικά ναυλωθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Στην προσπάθεια μας αυτή, ευαισθητοποιήθηκαν πολλοί συμπολίτες μας καθώς και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, οι οποίοι προσφέρθηκαν να κάνουν σημαντικές δωρεές στον ΟΚΥπΥ σχετικά με τις πιο πάνω δαπάνες. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα για την ευγενική τους προσφορά. Θα επανέλθουμε ειδικά για το θέμα αυτό σε μελλοντική ενημέρωση.
Κυρίες και κύριοι,
Θα ήταν ψέμα να ισχυριστούμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ότι δεν παρατηρούνται κενά και ότι δεν γίνονται λάθη. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την άμεση επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν συνεχώς από την απρόβλεπτη αυτή επιδημία. Παράλληλα έχει καταρτιστεί Σχέδιο Δράσης που υλοποιείται αλλά και αξιολογείται συνεχώς ανάλογα με τις εξελίξεις.
Περισσότερα για το Σχέδιο Δράσης θα δώσω το λόγο στον νέο Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ κ. Χρίστη Λοϊζίδη για περαιτέρω πληροφόρηση. Επί της ευκαιρίας του εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του.
Προτού ολοκληρώσω επιθυμώ να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδιάς τους ανθρώπους μας τους επαγγελματίες υγείας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους στον αγώνα αυτό και ξανά να διαβεβαιώσω και τους πολίτες ότι οι προσπάθειες μας θα είναι συνεχείς μέχρι να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά η επιδημία αυτή. Ευχαριστούμε, επίσης, και τους επαγγελματίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, που συστρατεύθηκαν μαζί μας σε αυτή τη δύσκολη μάχη.
Δηλώσεις του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή ΟΚΥπΥ κ. Χρίστη Λοϊζίδη
Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, ότι ο ΟΚΥΠΥ και οι συνάδελφοι που τον στελεχώνουν, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού. Από την πρώτη στιγμή, έχουμε καταρτίσει σχέδια δράσης τα οποία αξιολογούνται καθημερινά και αναπροσαρμόζονται, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις που τρέχουν.
Πέραν από τους Προσωπικούς Ιατρούς και τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, για τη διασφάλιση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και την προστασία του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά, ο ΟΚΥπΥ, έχει δημιουργήσει ξεχωριστές υποδομές σε κάθε Νοσηλευτήριο, για την υποδοχή και φροντίδα περιστατικών με κορωνοϊό. Για την ελαχιστοποίηση μετάδοσης του ιού μέσω των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), πέραν από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που ήδη λειτουργεί, δημιουργήθηκαν Ιατρεία Διαλογής (Βραχεία Νοσηλεία) και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, ασθενής που παραπέμπεται στο ιατρείο διαλογής, είτε από το Ιατρείο Δημόσιας Υγείας είτε από το ΤΑΕΠ, του γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και σε περίπτωση που παρουσιάζει συμπτώματα κορωνοϊού που χρήζουν νοσηλείας, τότε νοσηλεύεται στο θάλαμο υπόπτων περιστατικών μέχρι τη λήψη του αποτελέσματος της εξέτασης του. Σημειώνεται ότι, θαλάμοι υπόπτων περιστατικών, πέραν από τα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, έχουν δημιουργηθεί και στα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας και Πάφου, όπου θα λειτουργήσουν κι αυτά σε συνδυασμό με τα Ιατρεία Διαλογής.
Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό και ο ασθενής συνεχίζει να χρήζει νοσηλείας, τότε ο ασθενής μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς. Σε περίπτωση, που ο ασθενής χρειάζεται νοσηλεία σε μονάδα αυξημένης φροντίδας ή σε μονάδα εντατικής θεραπείας, τότε παραπέμπεται άμεσα στα γενικά νοσοκομεία Λεμεσού ή Λευκωσίας.
Όσον αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης που έγινε από Ομάδα Εντατικολόγων, το οποίο άρχισε να υλοποιείται. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάπτυξη περίπου 120 κλινών αποκλειστικά για κορωνοϊό. Αρκετές από τις κλίνες αυτές έχουν ήδη αναπτυχθεί και σταδιακά, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός θα είναι στη θέση του. Έχει γίνει καταγραφή όλου του νοσηλευτικού προσωπικού που διαθέτει εξιδείκευση και έχει αρχίσει η εκπαίδευση του.
Σημαντική εξέλιξη, είναι και η λήψη δείγματος για εξέταση, με τη μέθοδο drive through, στα Γενικά Νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λευκωσίας.
Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που είναι στην πρώτη γραμμή για την ακούραστη προσπάθεια τους στον αγώνα μας και τους συναδέλφους της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΚΥπΥ, καθώς και τη Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας για την πολύτιμη βοήθεια τους. Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να στείλουμε και σε εκείνους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους φοιτητές των ιατρικών και των νοσηλευτικών σχολών που προσφέρουν εαυτόν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς επίσης και τον ΠΙΣ, για την αμέριστη συμπαράσταση του.
Παράκληση μου προς τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στον αγώνα μας, γιατί σε αυτές τις κρίσιμες ώρες θα χρειαστεί η συνεισφορά όλων μας.
Από αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας.
Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε #thatakataferoume”

Εισφορά 50 χιλιάδες ευρώ από τον Πεδουλά 

Ο κοινοτάρχης του Πεδουλά,  Μάριος Θεοχάρους, παρέδωσε σήμερα στον ΥΠΕΣ , Νίκο Νουρή  εκ μέρους της  Κοινότητας  το ποσό των 50,000 ευρώ για την ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο υπουργός δήλωσε: “Στις κρίσιμες ώρες,  που η πατρίδα μας περνά, υπάρχουν άνθρωποι που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα μίμησης.Που δεν δέχονται μοιρολατρικά την τύχη τους, που είναι έτοιμοι να προσφέρουν από το υστέρημα τους, που βγαίνουν μπροστά έτοιμοι να βοηθήσουν.
Αξίζει μεγάλος έπαινος, πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κοινοτάρχη, στους κοινοτικούς συμβούλους , αλλά και στην ίδια την Κοινότητα του Πεδουλά για την αξιοθαύμαστη ενέργεια τους.
Φίλοι Πεδουλιώτες, η πολιτεία αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σας ευχαριστούν και σας ευγνωμονούν”.

 

Share this post