Πήρε εξιτήριο ο Αρχιεπίσκοπος. Πολύ ικανοποιητική η βάδιση του

Πήρε εξιτήριο ο Αρχιεπίσκοπος. Πολύ ικανοποιητική η βάδιση του

Εξιτήριο από την κλινική “Λευκός Σταυρός” έλαβε το απόγευμα  ο Αρχιεπίσκοπος  Χρυσόστομος Β’, μετά την καλή μετεγχειριτική πορεία τής υγείας του. Ως γνωστόν το περασμένο Σάββατο ο Μακαριώτατος υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση για διεύρυνση σπονδυλικού σωλήνος. 

Η επέμβαση έγινε από τον Δ/ντη της Νευροχειρουργικής Κλινικής – Δ/ντη του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης, δρα Θεολόγο Θεολόγου, Ειδικό Νευροχειρουργό – Ειδικό Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης, μαζί με τη χειρουργική του ομάδα.
Ο θεράπων ιατρός , δρ. Θεολόγος Θεολόγου από την Πάφο, έδωσε εξιτήριο στον Αρχιεπίσκοπο , αφού -σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής – “έκρινε  την κατάσταση βάδισής του πολύ ικανοποιητική”.

Πρώτα βήματα, μετά την εγχείριση με τον δρα. Θεολόγο Θεολόγου

Σημειώνεται ότι στην κλινική “Λευκός Σταυρός”, πρόεδρος του Δ.Σ. είναι  ο ιατρός κ. Δημήτριος Δημητριάδης του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας,  που γεννήθηκε στην Ίμβρο το 1943. Το 2005 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος του απένειμε το οφίκιο του Άρχοντα Ακτουάριου . 

Το τμήμα Σπονδυλικής Στήλης της κλινικής“Λευκός Σταυρός” , αντιμετωπίζει το πλήρες φάσμα παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους. Λειτουργεί υπό την εποπτεία και διεύθυνση του Ειδικού Νευροχειρουργού και  Χειρουργού Σπονδυλικής Στήλης Θεολόγο Θεολόγου.

Με τον δρα Θεολόγο Θεολόγου και τις συνεργάτριες του

Mε την πολυετή εμπειρία του σε μεγάλες κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, μαζί με την νευροχειρουργική  του ομάδα, παρέχει , σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κλινικής, συμβουλές, διάγνωση και αντιμετώπιση χρόνιων και οξέων παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης, “πρωτοπορώντας με ΝΕΕΣ υπερσύγχρονες μη-επεμβατικές, επεμβατικές και ΕΛΑΧΙΣΤΑ επεμβατικές μεθόδους “. 

Πρόκειται για πρωτοποριακές, σχεδόν αναίμακτες μικροχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες διεξάγονται με τη βοήθεια μικροσκοπίων, ενδοσκοπίων και άλλων εξειδικευμένων εργαλείων και πραγματοποιούνται με τη χρήση νέων καινοτομικών υλικών. Οι τεχνικές αυτές εγγυώνται ελάχιστο χειρουργικό τραυματισμό κι αυξάνουν την ασφάλεια της χειρουργικής επέμβασης. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς κινητοποιούνται μέσα σε μερικές ώρες, μετά το χειρουργείο, και είναι σε θέση να πάρουν εξιτήριο το αργότερο σε δύο μέρες. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής (10.10.20) , στην οποία αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος “υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση για διεύρυνση σπονδυλικού σωλήνος”, προκύπτει ότι η πάθηση του Μακαριοτάτου ήταν στένωση σπονδυλικού σωλήνα , δηλαδή  η μείωση του χώρου μέσα στη σπονδυλική στήλη,η οποία μπορεί να οδηγήσει στην πίεση των νεύρων, που περνούν μέσα από αυτήν. Στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται χαμηλά στη μέση ή στον αυχένα.
Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με στενό σπονδυλικό σωλήνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες που το προκαλούν. Ο  Αρχιεπίσκοπος , όπως ο ίδιος είχε πει παλαιότερα, αντιμετώπιζε  σοβαρό πρόβλημα (Οσφυϊκή στένωση, όπως διαπιστώθηκε, δηλαδή στένωση χαμηλά στη μέση, που αποτελεί και τον πιο συχνό τύπο) από την νεανική του ηλικία , το οποίο άρχισε να χειροτερεύει, γιατί δεν έδωσε σημασία και  επιδεινώθηκε, λόγω τραυματισμού στις αρχές Αυγούστου. 

 

Share this post