Πήγε διακοπές , ενώ η Ελλάδα καίγεται. Παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νότης Μηταράκης

Πήγε διακοπές , ενώ η Ελλάδα καίγεται. Παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νότης Μηταράκης

Συμπαράσταση του Πάπα Φραγκίσκου για την τραγωδία στην Ελλάδα

Την παραίτηση του στον πρωθυπουργό της Ελλάδος , Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε για “προσωπικούς λόγους” ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης. 

Σύμφωνα με την ” Καθημερινή”Αθηνών , ο κ. Μηταράκης  εμφανίστηκε χτες το πρωί, ενώ η Ελλάδα καιγόταν,  στην Πάτμο, για να ξεκινήσει τις διακοπές του.

Επιβιβάστηκε μάλιστα και σε ένα σκάφος, όπου έμεινε για αρκετές ώρες και το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα, με τους λουόμενους να αναρωτιούνται, αν όντως το άτομο που έβλεπαν ήταν ο ίδιος ο υπουργός.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι νέος  υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε ακόμη μία φορά στο πρόσωπό μου. To υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ένα κρίσιμο υπουργείο, μιας και η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας. Θα δουλέψουμε με προσήλωση στην καθημερινότητα και τις ανάγκες των πολιτών».

Ο Πάπας Φραγκίσκος

Τη συμπαράστασή του προς την Ελλάδα, που δοκιμάζεται  από τις πυρκαγιές, θέλησε να εκφράσει ο Πάπας Φραγκίσκος. 
Σε τηλεγράφημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  που ο πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας, Πιέτρο Παρολίν, απέστειλε στον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, επίσκοπο Πέτρο Στεφάνου, υπογραμμίζεται: 
«Ο πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απειλή σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της Ελλάδας και όχι μόνο, ως συνέπεια του κύματος καύσωνα που πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες». 
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, ο Πάπας είναι στο πλευρό όλων των πληγέντων «και προσεύχεται ζητώντας ο Κύριος να ευλογήσει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και όλου του προσωπικού έκτακτης ανάγκης, για την καταπολέμηση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης». 
Ο Ποντίφικας «εκφράζει την ελπίδα -οι κίνδυνοι για τον κοινό μας οίκο, οι οποίοι αυξήθηκαν με την κλιματική κρίση σε εξέλιξη- να ωθήσουν όλους τους ανθρώπους να ανανεώσουν τις προσπάθειές τους, με στόχο να προστατέψουν το δώρο της πλάσης, για το καλό των μελλοντικών γενεών». 

Share this post