Πέτρα του Ρωμιού: Στο τελικό στάδιο τα έργα πρόσβασης

Πέτρα του Ρωμιού: Στο τελικό στάδιο τα έργα πρόσβασης

Μετά από μια διετία, στο τελικό στάδιο υλοποίησης φαίνεται να εισέρχονται τα έργα παρά την Πέτρα του Ρωμιού, για επιδιόρθωση του δρόμου πρόσβασης προς το μνημείο της φύσης.

Η ολοκλήρωση του έργου καθυστέρησε κατά πολύ λόγω ιδιαίτερων προβλημάτων του εδάφους που προέκυψαν κατά την διάρκεια της εκτέλεσης εργασιών, με την ανάδοχο εταιρεία να έχει αποστείλει επιστολή προς το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ζητώντας τουλάχιστον πέντε μήνες παράταση, ενώ τα χρονοδιαγράμματα λόγω και πανδημίας πήγαιναν ολοένα και πιο πίσω. Το έργο αναμενόταν να ολοκληρωθεί αρχικά στα τέλη Οκτωβρίου 2021.

Η ιδιαιτερότητα του εδάφους, λόγω του ότι το έδαφος είναι σαν κινούμενη άμμος κατά την έκφραση αρμοδίων, επέβαλε στην εταιρεία που εκτελεί το έργο να τοποθετήσει 71 κολώνες, ύψους 20 μέτρων ώστε να γίνει συγκράτηση του εδάφους.

Πλέον αναμένεται η δεύτερη φάση του έργου που θα καλύπτει το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου, το οποίο  καταλήγει μέχρι την Πέτρα του Ρωμιού, έτσι ώστε να αποφευχθούν πρόσθετες καθυστερήσεις ολικής ολοκλήρωσης του έργου.

ΠΗΓΗ:  philenews.com

Share this post