Πέθανε ο βετεράνος Γερμανός πολιτικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Πέθανε ο βετεράνος Γερμανός πολιτικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο βετεράνος Γερμανός πολιτικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υπηρέτησε ως μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, της Μπούντεσταγκ, για περισσότερο από μισό αιώνα, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, αναφέρουν σήμερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σόιμπλε, ο οποίος πέρασε μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του αφιερωμένος στην επανένωση της χώρας του και αργότερα υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της πρώην καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, πέθανε ειρηνικά  μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Σόιμπλε ήταν από το 1965 μέλος των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών και έγινε βουλευτής το 1972. Ήταν ένας από τους γερμανούς πολιτικούς με την πιο μακρά θητεία.

Από το 1990 ήταν καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα, αφού οι σφαίρες ενός ψυχοπαθούς  ενόπλου τον κατέστησαν ανάπηρο και παραλίγο να τον σκοτώσουν.

Αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει μέχρι το δεύτερο υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα. Το 2017 εξελέγη πρόεδρος της Μπούντεσταγκ και διατήρησε αυτό το αξίωμα έως το 2021.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική. Μετά από έναν  σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του το περασμένο καλοκαίρι, ήθελε πλέον να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του

Πηγή: sofokleousin.gr

Share this post