Περί Εμβολίων και περί του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Περί Εμβολίων και περί του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Του δρα. Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη*

“Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα, ούτε ιατρικό, ούτε επιδημιολογικό ούτε οποιοδήποτε άλλο που να δικαιολογεί την υποχρεωτική χορήγηση ενός εμβολίου. Η επίκληση της προστασίας της δημόσιας υγείας για την επιβολή υποχρεωτικής χορήγησης του υπό εξέταση εμβολίου για τον κορωνοϊό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, αφού ένα αποτελεσματικό εμβόλιο θα έχει την δυνατότητα να προστατεύσει τον εμβολιασμένο από τον κορωνοϊό και επομένως δεν θα κινδυνεύει η υγεία του από τυχόν μόλυνση από άλλο μη εμβολιασμένο άτομο” . Αυτά υποστηρίζει ο δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, MD, SM, ScD, Ιατρός Εργασίας – Επιδημιολόγος.

 

Επιπλέον, τα εμβόλια, όπως υποστηρίζει, δεν έχουν ιδιαίτερες αντενδείξεις, δηλαδή μπορεί να τα λάβει οποιοσδήποτε, εφόσον το επιθυμεί.

Επομένως, σημειώνει, ” η λήψη του εμβολίου είναι ατομική επιλογή του καθενός ΧΩΡΙΣ να δημιουργούνται προϋποθέσεις απειλής της υγείας του οποιουδήποτε άλλου και με κάθε σεβασμό στην ελευθερία του κάθε ατόμου να ορίζει το σώμα του και να έχει το δικαίωμα να επιλέγει την θεραπεία ή/και την προληπτική παρέμβαση στην οποία θα υποβληθεί”. Εδώ όπως έχουμε αναφέρει, ο σεβασμός της ελεύθερης βούλησης του ατόμου είναι ακόμα πιο ισχυρός διότι τα εμβόλια χορηγούνται σε υγιή άτομα τα οποία ενδεχομένως να υποστούν αρνητικές επιδράσεις (παρενέργειες) στην υγεία τους που ποικίλουν από ήπιες μέχρι σοβαρές παρενέργειες ή/και μόνιμες βλάβες.

Εμβόλιο για COVID 19 by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Ο δρ Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, MD, SM, ScD, Ιατρός Εργασίας – Επιδημιολόγος,  είναι απόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ με πλούσια επαγγελματική και διδακτική εμπειρία στον τομέα της Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής. Μετά την αποχώρησή του από τις ΗΠΑ, εργάστηκε για ένα έτος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και από το 2005 μέχρι το 2018 εργάστηκε στην Κύπρο ως Ιατρός Εργασίας – Eπιδημιολόγος. Διατέλεσε συνεργάτης σε διάφορους οργανισμούς συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Ιατρικού Κέντρου, του Αρεταίειου Νοσοκομείου, του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Έχει διδάξει «Υγιεινή της Εργασίας» στη Νοσηλευτική Σχολή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, «Δημόσια Υγεία και Προαγωγή Υγείας» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post