Πέρασε σε Λονδίνο-Άγκυρα- Τατάρ και η Ε.Ε έμεινε εκτός της άτυπης συνάντησης για το Κυπριακό

Πέρασε σε Λονδίνο-Άγκυρα- Τατάρ και η Ε.Ε έμεινε εκτός της άτυπης συνάντησης για το Κυπριακό

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα της συνάντησης και την στρατηγική του

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε με τον πλέον επίσημο τρόπο να συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό, ωστόσο τρία από τα πέντε εμπλεκόμενα μέρη- Τουρκία, Βρετανία και Τουρκοκύπριοι- αρνήθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο “Πρωινό Δρομολόγιο” του ΡΙΚ, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως από πλευράς Τουρκοκυπρίων προβλήθηκε ο  ισχυρισμός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αντικειμενική, ενώ η Τουρκία ισχυρίστηκε πως στη Γενεύη δεν θα διεξαχθεί ουσιαστική διαβούλευση για το Κυπριακό, αλλά θα γίνει απλώς μια πολιτική συζήτηση όσον αφορά τον επιδιωκόμενο στόχο. Σχετικά με την αρνητική στάση της Βρετανίας, ο κύριος Χριστοδουλίδης την απέδωσε στις κακές σχέσεις Λονδίνου – Βρυξελλών, μετά το Μπρέξιτ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε παράλληλα, ότι παρά τα αρνητικότατα μηνύματα που στέλλει καθημερινή η Τουρκία, η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να μεταβεί στη Γενεύη, προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια που ενδεχομένως να προκύψουν.

ΕΞΑΛΛΟΥ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ενημέρωσε τα μέλη του για  το πρόγραμμα, τη δομή της άτυπης συνάντησης  για το Κυπριακό, καθώς και για τους στόχους και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, αναφέρει γραπτή δήλωση   του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Παναγιώτη Σεντώνα. 

Ο κ. Σεντώντας αναφέρει στην  γραπτή του δήλωση, πως κατά τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη  για την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς επίσης, και για το πλαίσιο μέτρων, που προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει.

 

Share this post