Πέντε υποψήφιοι για την Δημαρχία Αμμοχώστου

Πέντε υποψήφιοι για την Δημαρχία Αμμοχώστου

Ανεξάρτητος υποψήφιος Α. Λόρδος: Δύσκολο το έργο του δημάρχου

Με την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων άρχισε σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη, μετά τον αδόκητο θάνατο του Αλέξη Γαλανού, του νέου δημοτικού άρχοντα της κατεχόμενης πόλης. Οι υποψήφιοι είναι  οι:  Σίμος Ιωάννου, Ανδρέας Λόρδος, Νίκος Κάρουλλας, Λίνος Παπαγιάννης και Γιώργος Σταυρή. Οι εκλογές για την Δημαρχία Αμμοχώστου θα γίνουν την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του “Φιλελευθέρου” οι υποψήφιοι, προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα, υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους στον Έπαρχο Αμμοχώστου, Γιώργο Χρυσαφίνη, στο κτήριο της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, στη Λάρνακα.

Πρώτος κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο υποψήφιος,  που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, Σίμος Ιωάννου, ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αμμοχώστου, Χρύσανθο Ζαννέτο.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι “υποβάλλει την υποψηφιότητά του με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό της Αμμοχώστου”, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμη την παρούσα φάση του Κυπριακού.
Δεύτερος κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Ανδρέας Λόρδος, ο οποίος δήλωσε ότι “κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος με σκοπό,.  αν εκλεγεί,  να μπορέσει να ενώσει δυνάμεις, ώστε οι Αμμοχωστιανοί να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία της πόλης τους”.

Ο κ. Λόρδος επέκρινε επίσης τα κόμματα ότι απέρριψαν την άνευ όρων επιστροφή της πόλης.

https://web.facebook.com/andreas.lordos/videos/10157542490336263/

Στην παρουσία του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου υπέβαλε την υποψηφιότητά του και ο βουλευτής του κόμματος, Λίνος Παπαγιάννης. Σε δήλωση του ο κομματικός υποψήφιος του ΕΛΑΜ ανέφερε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες, ενώ διατύπωσε τη θέση ότι η Αμμόχωστος χρειαζόταν μια υποψηφιότητα διαφορετική από τις άλλες. «Δεν ζητιανεύουμε, αλλά ζητούμε επιστροφή της Αμμοχώστου και όλων των κατεχόμενων περιοχών», κατέληξε ο κ. Παπαγιάννης.

Την υποψηφιότητά του κατέθεσε και ο Νίκος Κάρουλλας, που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και ο οποίος σε δηλώσεις του προέτρεψε «όλοι μαζί για την Αμμόχωστο και πριν τις εκλογές και μετά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις τέσσερις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που συνοδευόταν από απλούς πολίτες.

Τελευταίος υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Σταυρή, που κατέρχεται ως ανεξάρτητος. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι υπόσχεται ότι μπορεί να πετύχει επιστροφή των Αμμοχωστιανών πίσω στην πόλη τους και εξέφρασε την ευχή ότι αυτή την φορά οι συμπολίτες του θα τον τιμήσουν με την ψήφος τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Σταυρή είχε διεκδικήσει την Δημαρχία Αμμοχώστου και το 2016 ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Σημειώνεται ότι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι 24 ώρες μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων.
Η προεργασία για τη διεξαγωγή των εκλογών βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν συνολικά 44 κέντρα σε Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου.
Οι εκλογείς ανέρχονται στις 31.589. Στην επαρχία Λεμεσού βρίσκονται οι πιο πολλοί ψηφοφόροι και συνολικά γύρω στους 12.500, στην επαρχία Λάρνακας βρίσκονται γύρω στις 10.000, στην Λευκωσία είναι 4.500, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 3.500, ενώ στην επαρχία Πάφου βρίσκονται 1.200 εκλογείς.

 

Share this post