Πενς και Χάρις αντάλλαξαν κατηγορίες στο ντιμπέιτ, αλλά με … ευγένεια

Πενς και Χάρις αντάλλαξαν κατηγορίες στο ντιμπέιτ, αλλά με … ευγένεια

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη*

Μπορεί από την τηλεμαχία των υποψηφίων αντιπροέδρων Μάικ Πενς και Κάμαλα Χάρις να απουσίαζε η ένταση και το δράμα της μονομαχίας Τραμπ – Μπάιντεν, χαρακτηρίστηκε ωστόσο από την πλήρη παραβίαση των κανόνων που είχαν τεθεί, αρχικά από τον αντιπρόεδρο Πενς και στη συνέχεια και από τους δύο.

Ο χρόνος παραβιάστηκε πολλές φορές και οι υποψήφιοι απαντούσαν σε ό,τι ήθελαν ανεξαρτήτως ερωτήσεων. Ωστόσο, ο τόνος ήταν ευγενικός, ενώ μεταξύ τους είχε τοποθετηθεί γυάλινο διαχωριστικό διάζωμα, για προστασία από τον ιό.

To ντιμπέιτ διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα στο Σολτ Λέικ Σίτι, με συντονίστρια την επικεφαλής του γραφείο της Ουάσιγκτον της εφημερίδας USA Today. Διήρκεσε 90 λεπτά και κάλυψε 9 ενότητες, με αιχμή την πανδημία του κορωνοϊού, την οικονομία, το ανώτατο δικαστήριο, τις φυλετικές διακρίσεις κ.α.

Οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι αντάλλαξαν κατηγορίες στη συζήτηση της πανδημίας, με τη γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις να επικρίνει σκληρά την κυβέρνηση.

«Ο αμερικανικός λαός έγινε μάρτυρας της μεγαλύτερης αποτυχίας από οποιαδήποτε κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας μας», είπε.

Ο αντιπρόεδρος Πενς υπεραμύνθηκε των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση Τραμπ, τα οποία όπως είπε έσωσαν ζωές, ενώ επιτέθηκε στην κ. Χάρις και τους δημοκρατικούς γιατί υπονομεύουν τα εμβόλια, που μάλιστα είπε μπορεί αν είναι έτοιμα και πριν τις εκλογές.

«Αν μου το εγγυηθούν οι γιατροί θα είμαι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν. Αν μου το πει ο πρόεδρος Τραμπ, όχι», είπε η γερουσιαστής Χάρις.

Κατηγορίες προς τον πρόεδρο Τραμπ για ενθάρρυνση ρατσιστικών οργανώσεων εξακόντισε η Κάμαλα Χάρις, υπενθυμίζοντας και την απάντηση που έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν για την ρατσιστική οργάνωση Proud Boys.

Η τηλεμαχία είχε και αναφορές στην εξωτερική πολιτική, αρχικά με αιχμή την Κίνα, όπου η Κάμαλα Χάρις είπε πως ο πρόεδρος Τραμπ ξεκίνησε έναν εμπορικό πόλεμο που τον έχασε. Ο αντιπρόεδρος Πενς κατηγόρησε το Τζο Μπάιντεν για τις συμφωνίες με την Κίνα που στοίχισαν 300.000 θέσεις εργασίας.

Η γερουσιαστής Χάρις είπε πως ο Τζο Μπάιντεν ξέρει πώς να χειριστεί τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, είναι πιστός στους συμμάχους και φίλους και βάζει τους αντιπάλους και εχθρούς στη θέση τους.

Η Κάμαλα Χάρις, τόνισε ότι οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να μάθουν σε ποιον οφείλει χρήματα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Γνωρίζουμε πλέον ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρωστάει, ότι έχει χρέη ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε η πρώην εισαγγελέας, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του Τύπου για την οικονομική κατάσταση του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

«Θα ήταν πολύ καλό εάν γνωρίζαμε σε ποιον χρωστάει χρήματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ (…), διότι ο αμερικανικός λαός έχει το δικαίωμα να ξέρει τι ή ποιος επηρεάζει τις αποφάσεις του προέδρου», πρόσθεσε η Χάρις, κατηγορώντας τον Τραμπ πως «συγκαλύπτει τα πάντα».

Η επιτροπή έχει συμφωνήσει για δύο ακόμη τηλεμαχίες μεταξύ των κ.κ. Τραμπ και Μπάιντεν, στις 15 και 22 Οκτωβρίου, ωστόσο με δεδομένη την υγεία του αμερικανού προέδρου δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα γίνουν ή όχι.

 * ΠΗΓΗ : greeknewsonline.com

 

 

 

Share this post