Παύση του Γενικού Ελεγκτή ενδέχεται να ζητήσει από το Ανώτατο ο Γενικός Εισαγγελέας

Παύση του Γενικού Ελεγκτή ενδέχεται να ζητήσει από το Ανώτατο ο Γενικός Εισαγγελέας

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: Αρμοδιότητα για παύση μου έχει μόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης δεν αποκλείεται να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής του στο Ανώτατο Δικαστήριο, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αν η Αρχή Κατά της Διαφθοράς απορρίψει τις κατηγορίες για διαφθορά του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή «Προκλήσεις» του ΡΙΚ.

Σε συνέντευξη του του στον Ανδρέα Κημήτρη, ο Γενικός Εισαγγελέας κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να περιοριστεί στις συνταγματικές του αρμοδιότητες. Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν είναι αποστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να κάνει τον ταχυδρόμο καταγγελιών.

Υπογράμμισε, τέλος, πως από τη στιγμή που κάποιος επιλέγει να στείλει καταγγελίες στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, έχει την ευθύνη των ισχυρισμών που στηρίζουν την καταγγελία.

Πηγή: ΡΙΚ

Ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης εξέφρασε δυσάρεστη έκπληξη για την πρόθεση του Γενικού Εισαγγελέα να καταθέσει αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για παύση του.

Αμφισβήτησε παράλληλα την αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα για εκκίνηση τέτοιας διαδικασίας, μία αρμοδιότητα που, όπως είπε, έχει μόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ανάρτηση στο twitter ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρει ότι διαβίβασε στην Αρχή κατά της Διαφθοράς έξι υποθέσεις, γιατί έχει την άποψη, ότι υπάρχουν θέματα προς διερεύνηση, χωρίς να διατυπώσει κατηγορία εναντίον οποιουδήποτε προσώπου.

Οι υποθέσεις αφορούν μεταξύ άλλων το μαύρο βαν, θέματα δημοσίων συμβάσεων, την αναστολή ποινικής δίωξης για φορολογικά θέματα και απόσυρση από το δικαστήριο υπόθεσης απάτης κατά του κράτους.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του γενικού Εισαγγελέα ότι η ελεγκτική υπηρεσία δεν έπρεπε να ενεργήσει ως ταχυδρόμος ο κύριος Μιχαηλίδης διερωτήθηκε κατά πόσον θα έπρεπε να μην ασχοληθεί με τις υποθέσεις αυτές για να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

 

Share this post