Πασχαλινό Μήνυμα Σμύρνης Βαρθολομαίου

Πασχαλινό Μήνυμα Σμύρνης Βαρθολομαίου

“Το γεγονός της Ανάστασης του Χριστού είναι ένα μοναδικό και αναπενάληπτο γεγονός στην ιστορική πορεία της ανθρωπότητας, με εσχατολογικές και οντολογικές προεκτάσεις που αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νούς”, επισημαίνει ο Μητροπολίτης Σμύρνης , Βαρθολομαίος.

Σε μήνυμα του για την αυριανή μεγάλη εορτή του Πάσχα ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρει :” Εορτάζοντας φέτος αυτό το γεγονός ας σταθούμε με περισυλλογή αυτοκριτικής εμπρός στο Και(ε)νό Μνημείο του Αναστάντος Χριστού και ας αναλογισθούμε πόσο συμμετέχουμε στην κενωτική από θεϊκή για εμάς αγάπη θυσία Του.

Καλό Πάσχα σε όλους!”

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Σμύρνης αναφέρει:  “Mε την συμμετοχήν μελών της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, ετελέσθησαν κατά την τάξιν της Εκκλησίας ημών, αι Ιεραί Ακολουθίαι του Μεγάλου Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής, των Αχράντων Παθών (του Όρθρου αυτής) και ο Μέγας Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου (Αποκαθήλωσις) και του Επιταφίου Θρήνου  εις τον μοναδικόν λειτουργούντα εις την πρωτεύουσαν της Ιωνίας Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Οι πιστοί προσήλθον και μετέσχον των Αχράντων Μυστηρίων και των κατανυκτικών Ιερών Ακολουθιών τούτων, εν όψει μάλιστα της εφαρμογής αυστηρών περιοριστικών μέτρων, τα οποία ετέθησαν εις ισχύν από της 30ης Απριλίου το βράδυ”.

 ΦΩΤΟ: ΙΜΣ

Share this post