Παρουσίαση στην Αθήνα του τόμου «Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας»

Παρουσίαση στην Αθήνα του τόμου «Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας»

Στο Σπίτι της Κύπρου, η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (Ε.Λ.Κ.), το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αχαιών Ακτή Πολυθεματικό Μουσείο, η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών  (Ε.Ε.Λ.), η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), και ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.), με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, διοργάνωσαν την παρουσίαση του τόμου, «Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας» έκδοση της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου.

Τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της έκδοσης της Ποιητικής Ανθολογίας, για την ανάδειξη του πολιτισμού της κατεχόμενης γης της Καρπασίας, ο Διευθυντής του Σπιτιού της Κύπρου, κ. Διομήδης Νικήτα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, κ. Ελευθέριος Πλουτάρχου, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, κ. Κώστας Καρούσος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, κ. Γιώργος Συλλούρης, ο  Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος, κ. Ηρακλής Ζαχαριάδης και ο Αιγιαλουσίτης, Εκδότης, κ. Γεώργιος Ε. Φραγκούδης.

Οι ομιλητές/συντελεστές της εκδήλωσης.

Την αξιολόγηση του έργου, της ψυχολόγου, μέλους του Ε.Π.Ο.Κ., κ. Έλενας Παπαθανασοπούλου, διάβασε ο πρώην Δικαστικός Λειτουργός, λογοτέχνης, μέλος του Ε.Π.Ο.Κ. κ. Βασίλης Παπακώστας.

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τη Σύμβουλο της Ε.Λ.Κ., κ. Μαρία Χρυσοστόμου, τη Γραμματέα της Ε.Λ.Κ., κ. Ευδοκία Ζορπίδου, τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος ΔΣ Ε.Π.Ο.Κ, κ. Θανάση Νασιόπουλο και τον μουσικό και συνθέτη κ. Πάμπο Σακκά.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με οπτικογραφημένα μουσικά περάσματα και εικόνες από την Καρπασία καθώς και ερμηνεία στο πιάνο από τον μουσικό και συνθέτη Πάμπο Σακκά.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Γραμματέας της Ε.Λ.Κ., κ. Ευδοκία Ζορπίδου.

Ο Διευθυντής του Σπιτιού της Κύπρου, κ. Διομήδης Νικήτα(α)  με τον Ηλία Παντελίδη(δ), Ανθολόγο του τόμου, Αντιπρόεδρο της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και υποψήφιο Κοινοτάρχη Αιγιαλούσας

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την αντιφώνηση του κ. Ηλία Παντελίδη, Ανθολόγου του τόμου, Αντιπρόεδρου Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Προέδρου Επιτροπής «Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας».

Σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=16218

Share this post