Παρελθόν ο στρατηγός των ουκρανικών δυνάμεων, Valerii Zaluzhnyi (Βαλέρι Ζαλούζνι);

Παρελθόν ο στρατηγός των ουκρανικών δυνάμεων, Valerii Zaluzhnyi (Βαλέρι Ζαλούζνι);

Το Κίεβο φέρεται να ενημέρωσε και τον Λευκό Οίκο

Η Ουκρανία ενημέρωσε επίσημα τον Λευκό Οίκο για την απόφαση να απολύσει τον Στρατηγό των ουκρανικών δυνάμεων, Valerii Zaluzhnyi (Βαλέρι Ζαλούζνι). Αυτό αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον δεν πήρε θέση για το ζήτημα λέγοντας ότι είναι εσωτερικό θέμα της Ουκρανίας. Η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ούτε υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Παρόλα αυτά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα φημολογείται το ξήλωμα του στρατηγού Ζαλούζνι, λόγω προσωπικής κόντρας με τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Παράλληλα, το Κίεβο χαιρέτισε την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που ανακοίνωσε ότι έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει στο αίτημα της Ουκρανίας να διακηρύξει πως δεν υφίσταται η «μυθική γενοκτονία που καταγγέλει η Ρωσία». Ο Ουκρανός εκπρόσωπος στη Χάγη έκανε λόγο για μία σημαντική ημέρα που θα επιτρέψει από εδώ και πέρα την ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης.

Στο πολεμικό μέτωπο, τα ξημερώματα του Σαββάτου δεκάδες ρωσικά drone κατευθύνθηκαν προς τη νοτιοανατολική Ουκρανία βάζοντας στο στόχαστρο πόλεις όπως η Χερσώνα και η Οδησσός. Από τη ρωσική πλευρά αναφέρθηκαν εκρήξεις στην περιφέρεια της Βορονέζ, με τις πρώτες μαρτυρίες να μιλούν για ουκρανική επίθεση με drone.

Πηγή gr.euronews.com

********************************************************

Πάντως, σήμερα ο στρατηγός επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο και τον συνεχάρη  για την πέμπτη επέτειο της ενθρόνισης  του.

Δελτίο Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας (OCU) αναφέρει ότι ο Μακαριώτατος συζήτησε  με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (Valerii Zaluzhnyi) επείγοντα θέματα σχετικά με τη λειτουργία και την ανάπτυξη του ινστιτούτου για τους   ιερείς, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

 

Share this post