Παραμένει διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Κύπρο

Παραμένει διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Κύπρο

Δεκατρία νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε  το Υπουργείο Υγείας. Προέκυψαν από 3177  εργαστηριακές διαγνώσεις. Δύο περιστατικά εντοπίστηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης, δύο στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ένα από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, έξι μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δύο στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1824 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται οκτώ άτομα με κορονοϊό, τρία από τα οποία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς. Στα υπόλοιπα νοσοκομεία νοσηλεύεται ένας ασθενής με COVID-19. Από αύριο τίθενται σε ισχύ επιπρόσθετα μέτρα περιορσμού στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας

Στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι και 229 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Τα 97  κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφέρεια της Αττικής. Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλές μέρες, που τα κρούσματα στην Αττική πέφτουν κάτω από τα εκατό. Είκοσι οκτώ προέκυψαν από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στις δεκαεννέα 19842 και των θυμάτων από τον κορονοϊό στους 409 . Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 82  ασθενείς.

Στη Γαλλία, η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, το γεγονός επισύρει την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη. Η νέα δέσμη μέτρων θα ανακοινωθεί σήμερα και θα είναι διάρκειας δεκαπέντε ημερών. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 12565  νέα κρούσματα Covid-19, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 32.

Στην Ιταλία ανακοινώθηκαν 2578 νέα  κρούσματα κορονοϊού και 18 θάνατοι. Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της Rai ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Κόντε εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε 22961   νέα κρούσματα κορονοϊού. Οι αρχές διευκρίνισαν ωστόσο ότι η εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει σε τεχνικό πρόβλημα που καθυστέρησε την μεταφορά δεκαπέντε χιλιάδων αποτελεσμάτων διαγνωστικών τεστ στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Share this post