Παραιτήθηκε ο Λεόντιος Κωστρίκης από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορονοϊό.

Παραιτήθηκε ο Λεόντιος Κωστρίκης από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής του ΠανεπιστημίουΚύπρου Λεόντιος Κωστρίκης υπέβαλε την παραίτησή του από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο καθηγητής  επικαλέστηκε αυξημένο φόρτο εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος έλαβε την επιστολή παραίτησής του, επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να παραμείνει μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, μέχρι να παρέλθει η υγειονομική κρίση, γι’ αυτό και δεν έχει αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Κωστρίκη.

Ο ίδιος, όμως, όπως ενημερώνει επίσημα το Υπουργείο Υγείας, εμμένει στην θέση του για να παραιτηθεί από μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Η γνωστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας της παραίτησης του καθηγητή Μοριακής Ιολογίας, Λεόντιου Κωστρίκη, ήταν κεραυνός εν αιθρία, ακόμα και για τα ίδια τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε στην δημοσιότητα, ο δρ Κωστρίκης, εδώ και μέρες, είχε γνωστοποιήσει στον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, την πρόθεσή του να παραιτηθεί,  με σχετική επιστολή.

Η επιλογή από τον υπ. Υγείας των Τσιούτη, Πανά και Νικολόπουλου για την ομάδα που θα έχει παρά το πλευρό του, φέρεται να προκάλεσε αισθήματα πικρίας στους Λεόντιο Κωστρίκη και Γεώργιο Πάνο.

 

Share this post