Παραίτηση η μόνη λύση!

Παραίτηση η μόνη λύση!

Του Γιώργου  Καλλινίκου*   

Τα χαστούκια τα τελευταία τρία χρόνια ήταν απανωτά. Ξένοι οργανισμοί, δημοσιεύματα στο εξωτερικό, έρευνες. Όλα εμφανίζουν στο επίκεντρό τους τον Νίκο Αναστασιάδη. Όλα αναφέρονται στη δράση του δικηγορικού γραφείου το οποίο φέρει το όνομά του και ανήκει κατά 50% στις θυγατέρες του. Όλα συνοδεύονται από δράση με ξένους μεγιστάνες. Όλα διασυνδέονται με το περιβόητο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων.

Από προχθές, όμως, δεν έχουμε να κάνουμε με δημοσιεύματα και δημοσιογραφικές έρευνες. Πλέον, η διαπόμπευση της Κύπρου μέσω της κατ’ εξακολούθηση χρήσης του ονόματος του Προέδρου της, έχει αναχθεί σε μείζον θέμα σε ένα από τα κορυφαία όργανα της ΕΕ, το Ευρωκοινοβούλιο! Αναπόφευκτα, έχει και η διαπόμπευση της Κύπρου προσλάβει εκτρωματική διάσταση!

Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά της ληφθείσας με συντριπτική πλειοψηφία απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου να ζητήσει από τις Αρχές των κρατών-μελών της ΕΕ να ερευνήσουν τις αναφορές για ηγέτες και πολιτικούς τους στα «Pandora Papers». Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά της εμφάνισης σε ρόλο σταρ του Νίκου Αναστασιάδη στο ψήφισμα των ευρωβουλευτών. 

Οι σοφιστείες, δίκην επιχειρημάτων, που εφευρίσκουν στο Προεδρικό και στην Πινδάρου ή επιχειρούν να προτάξουν οι δύο ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, που ήσαν μέρος της ισχνότατης μειοψηφίας η οποία καταψήφισε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, φτηνές έως και γελοίες. Αδυνατούν να πείσουν ακόμη και ένα αμαθές παιδάριον. Επιμένουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη της κοινωνίας των πολιτών.

Επικαλούνται ότι τα «Pandora Papers» αναφέρονται στο γραφείο το οποίο φέρει το όνομα του Προέδρου και όχι απευθείας στον ίδιο. Το οποίο, όμως, ανήκει εξ ημισείας στις θυγατέρες του. Παραγνωρίζουν ότι στο διεθνή χώρο (και δη τον ευρωπαϊκό) αυτή η διασύνδεση είναι αρκετή για να στήσει κάποιον στο εδώλιο για πολιτικές ευθύνες! Παρακάμπτουν το γεγονός ότι στην ΕΕ, η πολιτική ευθιξία λειτουργεί με τη σωστή έννοια και όχι στρεβλωμένα όπως οι Κύπριοι πολιτικοί την έχουν καταντήσει. 

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Ο Πρόεδρος παραδέχτηκε στον Guardian ότι η σχέση του με τον Ρώσο μεγιστάνα τον οποίο επικαλούνται τα «Pandora Papers», είναι εγκάρδια και επίσημη, «Δεν ήταν ποτέ σχέση δικηγόρου-πελάτη», φέρεται να είπε. Ο «Guardian» αναφέρει ότι τον Ιούνιο του 2013, ο Πρόεδρος δανείστηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του Λεμπέντεφ για να ταξιδέψει στη Γαλλία για να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ταξίδια με το αεροπλάνο φίλου του Σαουδάραβα, στον οποίο μετά έδωσε «χρυσό» διαβατήριο, ταξίδια με το αεροπλάνο Ρώσου μεγιστάνα, τον οποίο εμπλέκουν σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος… Για έναν Πρόεδρο είναι «αμαρτήματα» που δεν συγχωρούνται στη διεθνή πολιτική σκακιέρα…

Δεν κατανοούν οι εμπνευστές των σοφιστειών ότι ο ισχυρισμός του Προέδρου πως δεν έχει σχέση με το γραφείο το οποίο φέρει το όνομά του και ανήκει στις θυγατέρες του, ηχεί σαν το ανέκδοτο του αιώνα. Μπορεί εδώ κάποιοι να χάβουν ό,τι τους πουλάνε. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και στην Ευρώπη. 

 Ο βίος και η πολιτεία του Προέδρου κατά την τελευταία οκταετία, είναι διάσπαρτος από τέτοια αγκάθια. Με τέτοια ταξίδια με αεροπλάνα φίλων του μεγιστάνων (που άλλοι εξασφαλίζουν «χρυσά» διαβατήρια παράνομα για τη σύζυγό τους και άλλοι είναι φυγόδικοι). Με τον χειρισμό ενός σκανδαλώδους προγράμματος «χρυσών» διαβατηρίων, από το οποίο θησαύρισαν μερικοί ημέτεροι. Και ας είχαν το θράσος οι κυβερνώντες να διατυμπανίζουν μετά ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Με το επαίσχυντο βίντεο του Αλ Τζαζίρα, που εκθέτει συνολικά την Κυβέρνηση, αφού την εμφανίζει να διαχειρίζεται τα διαβατήρια με τρόπο που δικαιολογεί τα μάλα εκείνο το αισχρό «This is Cyprus». 

Παρακολουθούσα χθες, με δέος ομολογώ, τους ευρωβουλευτές και τους βουλευτές του ΔΗΣΥ να πασχίζουν απεγνωσμένα να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη στάση τους τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο. Να πασχίζουν να πείσουν ότι η δική τους θέση είναι σωστή και ότι άδικα θυματοποιείται ο Νίκος Αναστασιάδης. Ας διαβάσουν ξανά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ευρωβουλή: 578 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, 28 (2 εξ αυτών οι ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ) και 79 αποχή! Αυτή είναι η ηθική θέση στο χώρο της πολιτικής την οποία η Πινδάρου κατάφερε να χάσει και να βρεθεί στην απέναντι πλευρά!

Ναι, πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας να διατάξει πλήρη και εις βάθος έρευνα για τον Πρόεδρο και το γραφείο που φέρει το όνομά του. Ωστόσο, δεν ευελπιστούμε σε πολλά από μια τέτοια έρευνα από τους εν Κύπρω για τους εν Κύπρω. Για ευνόητους λόγους… Καμία έρευνα, ωστόσο, δεν δύναται να αλλάξει την ουσία: Ο διασυρμός της Κύπρου έχει κορυφωθεί (εκτός και αν έπεται συνέχεια των αποκαλύψεων, που θα μας αφήσει ξανά άφωνους).

Ο εξευτελισμός της μικρής αλλά λατρεμένης πατρίδας μας είναι διαρκής, επαναλαμβανόμενος και ολοένα χειρότερος! Το όνομα του Προέδρου είναι σε όλες τις περιπτώσεις στο επίκεντρο! Αυτό δεν αλλάζει. Δεν θα αλλάξει ούτε στους εναπομείναντες 16 μήνες στους οποίους ο Αναστασιάδης θα βρίσκεται στην εξουσία. Ο διασυρμός θα συνεχίζεται. Μάλιστα, την ώρα που η Τουρκία εμφανίζει το πιο λυσσαλέο πρόσωπό της. Επιχειρώντας να επιβάλει κι άλλα τετελεσμένα με θύμα την Αμμόχωστο. Με ποιο κύρος θα διεκδικήσει το δίκαιο της Κύπρου ο Αναστασιάδης; Μία και μόνο επιλογή έχει ο Αναστασιάδης: Την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ! Μόνο έτσι θα καθαρίσει το όνομα της Κύπρου. Απαιτείται ΚΑΘΑΡΣΗ! Για να επανακτήσει ο λαός την αξιοπρέπειά του! Δεν αντέχεσαι άλλο Πρόεδρε

*ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”/ Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post