Παραιτείται αύριο από το Πανεπιστήμιο ο νέος υπουργός Εξωτερικών Κ. Κόμπος.

Παραιτείται αύριο από το Πανεπιστήμιο ο νέος υπουργός Εξωτερικών Κ. Κόμπος.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών , Κωνσταντίνος Κόμπος , αποχαιρετά αύριο το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ), λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας. Ο νέος υπουργός μας πληροφόρησε ότι έχει ετοιμάσει την παραίτηση του και αύριο πρωί θα την υποβάλει . Ήδη ο κ. Κόμπος ενημέρωσε τις πρυτανικές αρχές.

Για το ίδιο ζήτημα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, μας ενημέρωσε  ότι  με την ανάληψη των καθηκόντων τους (σ.σ: ο υπουργός Εξωτερικών  και η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος , Δόξα Κωμοδρόμου) στην κυβέρνηση, αυτόματα συνταξιοδοτούνται από το ΠΚ. Σύμφωνα με τον πρύτανη το προσχέδιο τροποποίησης της νομοθεσίας, που υπέβαλε το ΠΚ, αμέσως μετά την υπόθεση Νιαζί Κιζίλγιουρεκ,  βρίσκεται ακόμη στο Υπ. Παιδείας. Από αυτό συνάγεται ότι το προσχέδιο δεν το προώθησε ο απερχόμενος υπουργός , Πρόδρομος Προδρόμου.

Βιογραφικό νέου ΥΠΕΞ, που δόθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Κωνσταντίνος Κόμπος γεννήθηκε το 1976 στη Λεμεσό. Σπούδασε Νομικά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Δίκαιο της ΕΕ (LLM University of Cambridge) και διδακτορικού στο Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο (PhD University of Hull). Εξελέγη στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2006 και είναι ιδρυτικό μέλος του. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής και μέλος της Συγκλήτου.

Είναι συγγραφέας έξι βιβλίων και δεκάδων άρθρων και κεφαλαίων σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έργα του μεταφράστηκαν και δημοσιεύτηκαν σε έξι γλώσσες και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες διεθνή συνέδρια.  

Στην φωτογραφία, που εξασφαλίσαμε , ο νέος υπουργός Εξωτερικών , Κωνσταντίνος Κόμπος , διακρίνεται στην επάνω σειρά πέμπτος από δεξιά. Η φωτογραφία είναι του 1994, όταν ο υπουργός , μαθητής του πρακτικού, αποφοίτησε από την Γ’Λυκείου του Λανιτείου Λυκείου Α’.

Το Ανώτατο Δικαστήριο τον διόρισε ως Μέλος του Συμβουλίου της Σχολής Δικαστών. Εμφανίστηκε εκ μέρους Κυπριακής Δημοκρατίας ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ, ενώ κλήθηκε να γνωματεύσει για τη Βουλή των Αντιπροσώπων για θέματα δικαίου της ΕΕ και Κυπριακού Συντάγματος.

Διορίστηκε μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό το 2014 και συμμετείχε σε όλα τα στάδια και επίπεδα της διαδικασίας στην Κύπρο,  Γενεύη Ι, Crans-Montana, Γενεύη ΙΙ. 

Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Χατζησολωμού από την Αμμόχωστο.

 

 

Share this post