Παραχώρηση ΡΚαθολικού Ναού στη Σμύρνη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Παραχώρηση ΡΚαθολικού Ναού στη Σμύρνη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Για τις ανάγκες της Ι. Μητροπόλεως Σμύρνης

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα , 6 Απριλίου 2023, τον εκ Ρώμης Οσιώττατο , Massimo Fusarelli, Αρχηγό του Τάγματος των Φραγκισκανών, μαζί με μέλη της περί αυτόν Αδελφότητος και συνεργάτες του, με την ευκαιρία της παραχωρήσεως προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο του εν Σμύρνη Ιερού Ναού Santa Maria, ο οποίος ανήκει στο Τάγμα, για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν, επίσης, οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος,  Εμμανουήλ, και Σμύρνης, Βαρθολομαίος, καθώς και ο Πρόεδρος της Ορθοδόξου Κοινότητας Σμύρνης, Γεώργιος Θεοδωρίδης.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αγιώτατο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και προς τον Οσιώτατο ,Massimo Fusarelli, για την παραχώρηση του εν λόγω παλαιού Ιερού Ναού, του 17ου αιώνος. 

 Η Ι. Μητρόπολη Σμύρνης διαθέτει σήμερα έναν μικρό Ι. Ναό, αφιερωμένο στην Αγία Φωτεινή, ο οποίος, ωστόσο, δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες της αυξανόμενης Ορθοδόξου Κοινότητος της περιοχής. 

 Μετά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε η επίσημη υπογραφή του συμφωνητικού παραχωρήσεως του Ναού στην Αίθουσα Αρχιερέων του Πατριαρχικού Οίκου. Το συμφωνητικό υπέγραψαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείουτ  ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος, Εμμανουήλ και, εκ μέρους των  Φραγκισκανών, ο Οσιώτατος, Massimo Fusarelli.

Ακολούθως, ο ηγούμενος του Τάγματος των Φραγκισκανών και η συνοδεία του παρακάθησαν στην Πατριαρχική τράπεζα.

 

ΦΩΤΟ: Νίκος Παπαχρήστου

 

 

 

Share this post