Παρά τα 80 του χρόνια ο Μπάιντεν πάει για δεύτερη θητεία

Παρά τα 80 του χρόνια ο Μπάιντεν πάει για δεύτερη θητεία

Ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν την υποψηφιότητα του ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν. Ο ίδιος είχε υπονοήσει εδώ και καιρό ότι θα επιδιώξει μια δεύτερη τετραετή θητεία και ξεκίνησε επίσημα την εκστρατεία του με ένα βίντεο.  

Είπε ότι ήταν μια κομβική στιγμή με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα να απειλούνται. «Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό», είπε. «Γι’ αυτό θα είμαι υποψήφιος».

Ο 80χρονος Μπάιντεν είναι ήδη ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και θα ήταν 86 ετών μετά από μια δεύτερη πλήρη θητεία το 2029.

Αντιμετώπισε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, νικώντας τον Ρεπουμπλικανό αφού υποσχέθηκε να «αποκαταστήσει την ψυχή των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Όταν υπέβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια, είπα ότι βρισκόμαστε σε μια μάχη για την ψυχή της Αμερικής – και είμαστε ακόμα», είπε ο Μπάιντεν στο τρίλεπτο βίντεο, το οποίο δείχνει τον πρόεδρο να συναντά αμερικανούς πολίτες. 

Ο Τραμπ έχει ήδη θέσειτην υποψηφιότητά του για την προεδρία, αυξάνοντας την προοπτική ενός ρεβάνς μεταξύ του ιδίου και του προέδρου Μπάιντεν στις 5 Νοεμβρίου 2024. Και οι δύο θεωρούνται φαβορί για να κερδίσουν τις υποψηφιότητές τους.

Πηγή: gr.euronews.

Share this post