Πάπας: «Οι ομοφυλόφιλοι δικαιούνται μια οικογένεια»

Πάπας: «Οι ομοφυλόφιλοι δικαιούνται μια οικογένεια»

Ο  Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε  υπέρ της έγκρισης νόμων, οι οποίοι να αναγνωρίζουν τις σχέσεις συμβίωσης των ομοφυλόφιλων πολιτών, όπως και τις οικογένειες που δημιουργούν. 

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος και υπέδειξε  την ανάγκη να εξασφαλιστουν από το κράτος με την δημιουργία αντίστοιχου νομοθετικού πλαισίου.

«Κανείς δεν πρέπει  να τίθεται εκτός κοινωνικού συνόλου ή να νιώθει δυστυχισμένος για τον λόγο αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε να είναι καλυμμένοι από νομικής απόψεως. Έδωσα μάχη γι’ αυτό», είπε. 

Αυτό που χρειαζόμαστε, υπέδειξε ο Πάπας,  είναι μία αστική νομική ένωση. “Με αυτόν τον τρόπο θα είναι νομικά καλυμμένοι”, είπε ο πάπας, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, με τίτλο «Francesco», που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. 

Το ντοκιμαντέρ  κάνει αναφορά σε κοινωνικά ζητήματα, για τα οποία ο πάπας Φραγκίσκος έχει δείξει ενδιαφέρον, όπως το περιβάλλον, η φτώχεια, η μετανάστευση, η φυλετική και οικονομική ανισότητα και οι άνθρωποι, που επηρεάζονται από τις διακρίσεις πάσης φύσεως.

Share this post