Πάπας Φραγκίσκος: «Συντηρητικός είναι κάποιος που προσκολλάται σε κάτι και δεν θέλει να δει πέρα”

Πάπας Φραγκίσκος: «Συντηρητικός είναι κάποιος που προσκολλάται σε κάτι και δεν θέλει να δει πέρα”

Ο συντηριτισμός “είναι μια στάση αυτοκτονίας, γιατί άλλο είναι να λαμβάνει κανείς υπόψη του την παράδοση και να εξετάζει καταστάσεις του παρελθόντος, άλλο είναι να κλειδώνει τον εαυτό του σε ένα δογματικό κουτί», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε  συνέντευξή του στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CBS. Μιλώντας στην Norah O’Donnell, Διευθύντρια του CBS Evening News, ο Πάπας τόνισε: «Το Ευαγγέλιο είναι για όλους» και υπέδειξε  ότι, αν η Εκκλησία δημιουργήσει «τελωνειακούς ελέγχους», παύει να είναι Εκκλησία του Χριστού.

Επίσης ήταν σαφής στην θέση ότι οι ομόφυλες ενώσεις δεν μπορούν να ευλογηθούν, γιατί θα αντίκεινται «στον νόμο της Εκκλησίας». Ο Ποντίφικας καταδίκασε  την παρένθετη μητρότητα, η οποία είπε “έχει γίνει επιχείρηση, και αυτό είναι πολύ κακό. Είναι πολύ αρνητικό”. Στο θέμα αυτό δήλωσε ότι “η άλλη ελπίδα είναι η υιοθεσία”.

Αναφερόμενος στη σύγκρουση στο Ισραήλ και τη Γάζα και στον αυξανόμενο αντισημιτισμό, ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι “κάθε ιδεολογία είναι κακή, και ο αντισημιτισμός είναι μια ιδεολογία και είναι κακός”. 

Pope: Church open to all, but ‘no’ to blessings of same-sex unions – Vatican News

Share this post