Πάπας Φραγκίσκος: “Να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή, μαρτυρώντας ότι το σημείο αναφοράς της ζωής, είναι ο Ιησούς”.

Πάπας Φραγκίσκος: “Να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή, μαρτυρώντας ότι το σημείο αναφοράς της ζωής, είναι ο Ιησούς”.

Οικουμενική Αγρυπνία Προσευχή θα τελεστεί τον Σεπτέμβριο, πριν από τη Σύνοδο των Επισκόπων. 

Αίσθηση προκάλεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ,  σήμερα η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου προς το συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Θα μας κάνει καλό να καλλιεργήσουμε, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής, την αρετή που μας επιτρέπει να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή, μαρτυρώντας ότι το σημείο αναφοράς της ζωής, είναι ο Ιησούς», είπε ο Πάπας και συνέχισε: «Ας σκεφθούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το πράγμα για έναν ιερέα, ο οποίος καλείται να ιερουργεί όχι για προσωπικό συμφέρον ή για τάση πρωταγωνισμού, αλλά για να οδηγήσει τους ανθρώπους προς τον Ιησού», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, μπορεί να πρόκειται σε έμμεση αναφορά του Φραγκίσκου, σε πιθανότητα μελλοντικής του παραίτησης.

Ο Αργεντινός πάπας είναι 86 ετών, αντιμετωπίζει προβλήματα στο βάδισμα και πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει παραδώσει στον πρωθυπουργό του Βατικανού υπογεγραμμένη επιστολή,  στην οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, πλέον, στις υποχρεώσεις του, θα επιλέξει την οδό της παραίτησης.

Pope at Angelus: Be free from attachments, make way for the Lord – Vatican News

ΕΞΑΛΛΟΥ, ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε  Οικουμενική Αγρυπνία Προσευχής, που θα τελεστεί τον  προσεχή Σεπτέμβριο,  πριν από τη Σύνοδο των Επισκόπων. Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι “ο δρόμος προς τη χριστιανική ενότητα και η συνοδική μεταστροφή της Εκκλησίας συνδέονται. Για το λόγο αυτό προανήγγειλε Οικουμενική Παρακλητική Αγρυπνία,  που θα τελεσθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην Αγρυπνία, εξήγησε, «θα αναθέσουμε στο Θεό τις εργασίες της 16ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων». Ο Πάπας πρόσθεσε ότι για τους νέους που θα προσέλθουν στην Αγρυπνία θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που διοργανώνεται από την Κοινότητα Taizé.  

*Διαβάστε  στον πιο κάτω σύνδεσμο όλο το κείμενο στα αγγλικά  αναφορικά  με την Σύνοδο των Επισκόπων 

EN 2023 WPCU.pdf (christianunity.va)

 

Share this post